Sărbătoarea copilăriei la Filarmonica clujeană

Filarmonica de Stat Transilvania îi aşteaptă deopotrivă pe melomanii mici şi mari la un spectacol dedicat copilăriei. Marţi, 28 mai 2024, la Colegiul Academic se va desfăşura spectacolul “Punguţa cu doi bani” în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” condusă de dirijoarea-moderatoare Dalma Toadere.

Povestea muzicală antrenantă a celui mai curajos şi năzdrăvan cocoş are la bază creaţia lui Ion Creangă şi este recomandată copiilor din grupa mare de grădiniţi şi elevilor din ciclul primar.  Durata concertului este de circa 40 de minute şi va avea două reprezentaţii: una în limba română, cu începere de la ora 9.30, şi alta în limba maghiară, de la ora 11.00.

Biletele sunt disponibile online, de pe site-ul https://www.entertix.ro/, sau direct de la locaţie, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

***

Concertele pregătite de dirijoarea Dalma Toadere (foto) pentru copii și tineri sunt concepute cu scop educativ, fiind puternic ancorate în principiile medierii muzicale. Astfel, publicul tânăr şi foarte tânăr este familiarizat cu muzica clasică și cu caracteristicile acesteia, deoarece pregătirea viitoarei generații de public, înseamnă, de fapt, pregătirea acesteia pentru experiența de a participa la un concert de muzică clasică.

Dalma Toadere afirmă că „nu folosim în mod exagerat elemente de teatru, dans, film, muzică ușoară, etc. pentru a câștiga aprecierea publicului pe moment. Noi creștem publicul pentru genul muzicii clasice, pentru viitoarele concerte ale filarmonicilor”. 

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: