Şase concerte Metallica în …Fortnite

Metallica va susţine şase concerte virtuale în sezonul patru al jocului Fortnite Festival – “Fuel, Fire, Fury”, urmând linia altor artişti internaţionali care au cântat în joc precum Lady Gaga, Eminem, Travis Scott, Billie Eilish sau Ariana Grande. O călătorie prin şase din melodiile preferate ale fanilor trupei americane se vor desfăşura în două zile, sâmbătă, 22 iunie, respectiv duminică, 23 iunie.

Sursa foto: www.fortnite.com

 

Metallica intră puternic în industria jocurilor vide printr-o experienţă muzicală captivantă pe care o oferă fanilor de Fortnite.

Festivalul Fortnite permite jucătorilor să participe virtual la concerte ale artiştilor şi au şi capacitatea de a cânta muzica vedetelor preferate folosind diferite instrumente pe scena principală sau pe scena Jam.

 

 

De asemenea, potrivit anunţului făcut de dezvoltatorul jocului – Epic Games, trupa americană va face parte din noua etapă de luptă a jocului, care va permite unui număr de 16 jucători să concureze unul împotriva altuia într-un set de patru melodii.

Cele șase spectacole diferite sunt programate astfel: sâmbătă, 22 iunie 2024: 2 PM ET;

5 PM ET; 23:00 ET, respectiv duminică, 23 iunie 2024: 10 AM ET; 2 PM ET; 5 PM ET.

Sursa foto: www.fortnite.com

Experiența va fi pe ecranul Discover al Fortnite timp de treizeci de minute la fiecare spectacol, astfel că, cine intră mai târziu, poate face parte din spectacolul complet. Priviți doar unul dintre spectacole, astfel încât să puteți dormi în sfârșit cu ambii ochi închiși”, îndeamnă organizatorii pe propriul site.

***

În 2022, Epic Games a câştigat 6 miliarde de dolari, potrivit rapoartelor Forbes, iar majoritatea acestor venituri au venit din „Fortnite”. Sume importante au provenit din  moneda din joc numită v-bucks, pe care jucătorii o pot achiziţiona contra-cost.

Metallica se află în plin turneu mondial de promovare (M72) a ultimului album – 72 Seasons, în cadrul căruia vor fi vizitate, în total, 22 de oraşe din întreaga lume, în care vor cânta câte două concerte – “No Reapeat Weekend”: două playlist-uri diferite, două trupe diferite în deschidere, un total de peste 30 de melodii care vor acoperi cei peste 40 de ani de carieră muzicală.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: