Satiră, umor şi muzică în spectacolul “Un compozitor la carnaval”

Actorul Bogdan Bob Rădulescu va intra mâine, 7 noiembrie, în rolul compozitorului Camille Saint-Saens şi îi va ghida pe elevii de gimnaziu şi de liceu în lumea poantelor umoristice de acum mai bine de un secol.

 

Marţi, 7 noiembrie 2023, la Colegiul Academic din Cluj Napoca, vor avea loc două reprezentaţii a concertului pentru copii şi adolescenţi “Un compozitor la carnaval”. Protagonistul principal, actorul Bogdan Bob Rădulescu, care va intra în pielea compozitorului Camille Sant-Saens, îi aşteaptă de la ora 09:30 pe elevii de gimnaziu, iar de la ora 11.00 pe liceeni.

Concepţia spectacolului aparţine dirijoarei Dalma Toadere, iar alături de Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania” vor performa, la pian, artistele Boglárka Oláh şi Raluca Rad.

Pe durata a circa 50 de minute, spectatorii vor păşi în atelierul creativ în care s-a născut celebrul “Carnaval” al compozitorului Camille Saint-Saens şi vor descoperi mici fragmente din creaţia lui.

“Scurtele portrete muzicale ale animalelor sunt pline de poante umoristice de tot felul, în spatele cărora se ascunde şi o doză de satiră. Ieşit din pielea compozitorului, Bob comediantul vremurilor de astăzi, dovedeşte cu bravură că umorul de acum mai bine de un secol este mai viu decât oricând”, susţin reprezentanţii Filarmonicii clujene.

Organizatorii promit un concert special conceput pentru a oferi tinerilor spectatori “o atmosferă relaxantă și amuzantă”.

* Sursa foto: https://filarmonicatransilvania.ro/

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: