Știrile serii: A fost semnat contractul pentru modernizarea sectorului de cale ferată Poieni – Aleșd / Au început lucrări de modernizare la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca / Aproape 400 de persoane au donat sânge în cadrul campaniei inițiate de UBB

Contractul pentru modernizarea lotului Poieni – Aleșd din magistrala feroviară Cluj – Episcopia Bihor a fost semnat, se fac lucrări de modernizare la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” sunt realizate în proporție de 85% și aproape 400 de persoane au donat sânge în cadrul campaniei inițiate de Universitatea Babeș-Bolyai – acestea sunt principalele știri ale serii la EBS Radio.

Contractul pentru modernizarea lotului Poieni – Aleșd din magistrala feroviară Cluj – Episcopia Bihor a fost semnat. Sectorul vizat are o lungime de 52 de km. Investiția trece de 2 miliarde de lei și trebuie realizată în 3 ani și jumătate. Finanțarea întregului proiect e prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

***

Au început lucrări de modernizare la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, anunță reprezentanții Consiliului Județean. Acestea vizează reabilitarea și extinderea instalațiilor electrice, de ventilare și tratare a aerului. Totodată, proiectul prevede și instalarea unor sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu, dar și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen. Lucrările în valoare de 10.000.000 de lei beneficiază de finanțare europeană.

***
Lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” sunt realizate în proporție de 85%, potrivit reprezentanților primăriei Cluj-Napoca. Proiectul prevede și construirea unui nou corp de clădire pentru extinderea capacității școlii cu 15 săli pentru peste 400 de elevi. Noul corp de clădire include și o bibliotecă dotată cu sală de lectură și o sală multifuncțională. Valoarea lucrărilor de execuție trece de 8 milioane și jumătate de lei.

***

Aproape 400 de persoane au donat sânge în cadrul campaniei inițiate de Universitatea Babeș-Bolyai. Acțiunea, ajunsă la cea de-a 10-a ediție, a fost organizată săptămâna aceasta. Așadar, donatorii sunt așteptați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și mâine, în intervalul orar 7.30 – 13.00.

***
Formaţia Universitatea Cluj a învins, astăzi, în deplasare, cu scorul de 4-0, echipa CSM Alexandria. Meciul a făcut parte din etapa a doua a grupei C din Cupa României. În aceeaşi grupă are loc, de la ora 18.15, partida CSC Dumbrăviţa – CFR Cluj.

Ne poți asculta și aici: