Știrile serii: Pe trei şantiere de peste 43 de km ale Autostrăzii Transilvania este „mobilizare maximă” / Proiectul cărții electronice, început la Cluj-Napoca, ajunge și în alte orașe / Au început lucrările la Parcul Observator din cartierul Zorilor

Proiectul-pilot al cărții electronice, derulat la Cluj-Napoca, va fi implementat anul viitor și în alte orașe mari din țară, se lucrează intens pe trei șantiere ale Autostrăzii Transilvania și a început amenajarea Parcului Observator din cartierul Zorilor – acestea sunt principalele știri ale serii la EBS Radio.

Proiectul-pilot al cărții electronice, derulat la Cluj-Napoca, va fi implementat anul viitor și în capitală, precum și în alte mari orașe din țară, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Ținta autorităţilor este ca, până în anul 2026, între 5 şi 8 milioane de cetăţeni să dețină cartea electronică de identitate. Potrivit ministrului, aproape 5.300 de astfel de documente au fost emise până acum la Cluj-Napoca.

***

Pe trei şantiere de peste 43 de km ale Autostrăzii Transilvania este „mobilizare maximă”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este vorba despre secţiunile Nădăşelu – Mihăieşti (16,80 km), Mihăieşti – Zimbor (13,26 km) și Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km). Termenul de finalizare este anul 2024. Construirea celor trei secţiuni este finanţată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

***

Proiectul mini-centuri ocolitoare a Clujului înaintează. Consiliul Județean anunță că a emis certificatul de urbanism pentru modernizarea DJ 105T Berindu – Săliștea Veche. Lucrările de modernizare vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Odată acestea încheiate, drumul județean va asigura o rută alternativă care va evita traficul rutier, de pe DN1F Baciu – Sânpaul – Topa Mică – limită cu județul Sălaj, precizează autoritățile județene.

***

Au început lucrările la Parcul Observator din cartierul Zorilor. Potrivit reprezentanților primăriei, acesta va fi amenajat pe o suprafață de peste 1 hectar și le va oferi clujenilor diverse posibilități de relaxare și petrecere a timpului liber. Valoarea totală a proiectului este de 1,5 milioane de euro. Lucrările trebuie încheiate până în luna iulie, anul viitor.

***

Campania de colectare a deșeurilor electrice continuă la Cluj-Napoca până la jumătatea acestei luni, anunță autoritățile locale. Pentru preluări de la domiciliu, programările se fac la numărul de telefon 0744.781.781 sau online, pe site-ul thegreenproject.ro. Până acum, în cadrul acestei acțiuni, au fost colectate 15.000 de kg de deșeuri electrice.

***

Sunt restricții de circulație în această seară, în zona stadionului din Gruia. CFR Cluj întâlnește formația Ballkani, din Kosovo, în ultima etapă a grupei G a Conference League. Potrivit autorităților locale, traficul va fi perturbat, când situația o impune, până la ora 21.45. Partida se joacă de la ora 19.45.
Lider în clasament este Sivassppor, cu 10 puncte, în timp ce CFR Cluj este pe doi, cu 7 puncte, şi Slavia pe trei, tot cu 7 puncte. Ballkani ocupă ultimul loc, cu patru puncte. Prima clasată la finalul fazei grupelor se va califica în optimi, iar echipa de pe locul doi va juca în play-off-ul pentru optimi.

Ne poți asculta și aici: