Știrile serii: România a depășit nivelul de 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale în depozite / Patru oferte pentru construirea Centrului Integrat de Transplant din Cluj-Napoca / CFR Cluj va juca împotriva formației Lazio în play-off-ul eliminatoriu din UEFA Conference League

România a depășit nivelul de 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale în depozite, patru oferte au fost depuse pentru construirea Centrului Integrat de Transplant din Cluj-Napoca și CFR Cluj va juca împotriva formației Lazio în play-off-ul eliminatoriu din UEFA Conference League – acestea sunt principalele știri ale serii la EBS Radio.

 

România a depășit nivelul de 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale în depozite, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Aceasta înseamnă aproape 98% din totalul capacităţii de înmagazinare. Nu vor fi problemele cu gazele în această iarnă, a mai spus ministrul. La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că, în viitor, producţia internă va creşte, ca urmare a dezvoltării platformelor de extracţie din largul Mării Negre şi după pornirea exploatării unor noi perimetre din interiorul teritoriului, precum Caragele, din judeţul Buzău.

***

Patru oferte au fost depuse pentru construirea viitorului Centru Integrat de Transplant din Cluj-Napoca, proiect unic în sud-estul Europei. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, urmează evaluarea acestora, iar candidații selectați vor fi invitați să depună ofertele tehnico-financiare. Noua unitate medicală va fi ridicată pe str. Hașdeu și va integra facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal.

***

La Cluj-Napoca a început procedura de consultare publică, în legătură cu nivelul taxelor de parcare. Propunerea autorităților este ca acesta să fie indexat cu nivelul inflației, aproximativ 5%. Persoanele interesate pot trimite sesizările și observațiile până la jumătatea acestei luni. Punctele de vedere pot fi transmise la adresa consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni de pe str. Moților nr. 7 ori la orice primărie de cartier.

***

Peste 100 de persoane au donat sânge astăzi, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBB dă startul!”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Acțiunea are loc săptămâna aceasta. Donatorii sunt așteptați în fiecare zi, până vineri, între orele 7.30 – 13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină, de pe str. Nicolae Bălcescu nr. 18.

***

CFR Cluj va juca împotriva formației Lazio în play-off-ul eliminatoriu din UEFA Conference League, potrivit tragerii la sorți efectuate astăzi. Partida tur va avea loc în 16 februarie la Roma, iar returul se va disputa o săptămână mai târziu la Cluj-Napoca. CFR Cluj a obținut săptămâna trecută biletele pentru faza meciurilor eliminatorii din Conference League, după ce a învins cu 1-0 echipa FC Ballkani, din Kosovo. Clujenii au terminat grupa pe locul 2, după Sivasspor, cu un total de 10 puncte. Până atunci însă, gruparea clujeană o întâlnește în această seară în Gruia, de la ora 21.00, pe Universitatea Craiova, în ultimul meci din etapa a 17-a a Superligii de fotbal. Aceasta va fi partida cu numărul 300 pentru antrenorul Dan Petrescu.

Ne poți asculta și aici: