Știrile serii: România fără MCV / Trafic perturbat în zona Podului Porțelanului / Mai multe autobuze pe liniile M21 și M26

Comisia Europeană recomandă încetarea monitorizării prin MCV a României, coaliția de guvernare nu a luat încă o decizie cu privire la creşterea salariului minim pe economie, vor fi restricții de circulație, în Cluj-Napoca, pentru execuția lucrărilor la podul de pe strada Porțelanului și CTP anunță că suplimentează numărul autobuzelor de pe liniile M21 și M26 – acestea sunt știrile serii la EBS Radio.

Foto: arhivă  Facebook / Emil Boc

Comisia Europeană recomandă încetarea monitorizării prin MCV a României, la 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Potrivit raportului prezentat astăzi, țara noastră a îndeplinit angajamentele din Mecanismul de Cooperare şi Verificare, iar de acum, evaluarea va continua anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept. Acesta este ultimul MCV pentru România, a afirmat în această după-amiază și președintele Klaus Iohannis.

***

Nu a fost luată încă o decizie cu privire la creşterea salariului minim pe economie în coaliția de guvernare, a declarat astăzi premierul Nicolae Ciucă. Joi va avea loc o nouă întâlnire pe acest subiect. În schimb, ieri, liderii coaliției au decis să crească pensiile cu 12,5%.

***

Vor fi restricții de circulație, în Cluj-Napoca, începând de mâine, pentru execuția lucrărilor la podul peste râul Someșul Mic situat pe strada Porțelanului. Potrivit reprezentanților primăriei clujene, traficul rutier va fi perturbat pe străzile Porțelanului, Nădășel și Alexandru Sahia, astfel că în zonă se va circula deviat. Măsura va fi provizorie, până în 30 noiembrie.

***

Compania de Transport Public suplimentează și ajustează graficele de circulație ale liniilor M21 și M26 la noile condiții de trafic. Măsura va fi luată începând de mâine. Astfel, între orele 5:55 – 6:20 va crește frecvența plecărilor din Cetatea Fetei pe cele două linii, astfel încât timpul de parcurs până în Cluj-Napoca să fie de cel mult 30 de minute, față de 100 de minute după ora 6:20.

***

Vârsta legală pentru donarea de sânge ar putea să fie scăzută la 17 ani. Potrivit unei inițiative legislative, tinerii vor avea nevoie de acordul scris al părinților sau al tutorelui legal și de întrunirea tuturor condițiilor de eligibilitate medicală, pentru a putea dona. Doar 2% din populație donează sânge, susțin inițiatorii legii. România are, conform datelor Institutului Național de Statistică, 221.020 de tineri de 17 ani și 216.261 de 18 ani, care ar putea ajuta la salvarea de vieți prin donarea de sânge.

***

CFR Cluj va disputa un meci de pregătire cu liderul din Liga a 3-a, seria a 9-a, Corvinul Hunedoara, anunță reprezentanții clubului feroviar. Jocul se va disputa mâine, de la ora 14:30, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Intrarea suporterilor este liberă la acest meci exclusiv în Tribuna a 2-a.

Ne poți asculta și aici: