Știrile zilei de 1 martie la EBS: A fost pus în funcțiune noul sistem din parcarea Cluj Arena | Începe „Vinerea Verde” în Florești

Știrile zilei de 1 martie la EBS: A fost pus în funcțiune noul sistem din cadrul parcării subterane a stadionului Cluj Arena,  campania „Vinerea Verde” se va desfășura și în comuna Florești și în luna martie începe Music Gallery, proiectul care prezintă, într-un mod nemaiîntâlnit, muzica sub forma unei expoziții.

A fost pus în funcțiune noul sistem din cadrul parcării subterane a stadionului Cluj Arena. Acesta citește automat numerele de înmatriculare și eliberarează tichete imprimate cu coduri de bare pentru vizitatori. Plățile pot fi efectuate inclusiv prin card contactless sau telefon, ceea ce cu vechiul sistem nu era posibil. Valoarea noilor dotări e de peste 750 de mii de lei. Parcarea de la Cluj Arena are peste 300 de locuri și poate fi utilizată atât de către participanții de la evenimentele desfășurate pe stadion, cât și de locuitorii din zonă ori de către cei care doresc să își parcheze mașina în apropiere de zona centrală.

Floreștenii vor circula gratuit cu autobuzul în zilele de vineri. Din luna martie, campania „Vinerea Verde” începe și în comuna Florești. Costurile vor fi suportate din bugetul local al comunei. Scopul proiectului este de a încuraja cetățenii să lasa mașina acasă și de a opta pentru mijloacele de transport în comun. Inițiativa aduce atât beneficii pentru mediu, cât și descongestionarea traficului. Prima zi din proiect va fi data de 3 martie.

Aproape patru milioane de euro costă contractul pentru supervizarea unuia dintre cele trei tronsoane de cale ferată dintre Cluj-Napoca și frontiera cu Ungaria, electrificat și modernizat pe bani europeni. Contractul a fost semnat pentru 19,58 milioane de lei și se referă la consultanța și supervizarea lucrărilor între Poieni, în Cluj, și Aleșd în Bihor. Magistrala feroviară dintre Cluj-Napoca, Oradea şi vama cu Ungaria, cu lungime de 166 de kilometri, urmează să fie modernizată astfel încât în viitor infrastructura să permită viteze maxime cuprinse între 100 km/h şi 160 km/h.

Un nou proiect în domeniul muzical este pregătit de către organizatorii festivalului Jazz in the Park. Este vorba despre Music Gallery, proiectul care prezintă, într-un mod nemaiîntâlnit, muzica sub forma unei expoziții. Acesta se va deschide în 24 martie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. . Participanții vor putea asculta muzică curatoriată, atât în format digital, cât și în format analogic, punându-se accent pe vinil. De asemenea, curioșii vor putea testa instrumente muzicale și sisteme de sonorizare innovative în cadrul evenimentului.

Ne poți asculta și aici: