Știrile zilei de 11 aprilie la EBS: Lucările de la Parcul Armătura au ajuns la circa 90% | Aproape 30 de milioane de lei merg către proiecte culturale și sportive

Știrile zilei de 11 aprilie, la EBS: Lucările de la Parcul Armătura au ajuns la stadiul de circa 90%, proiectele de hotărâre privind fondurile dedicate culturii și sportului ajung miercuri pe masa consilierilor locali, iar Consiliul Județean a demarat lucrări de modernizare a drumului județean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău.

Lucările de la Parcul Armătura au ajuns la circa 90%, anunță autoritățile. Proiectul presupune o investiție din fonduri europene în valoare de peste 3,6 mil. euro. Pentru a facilita accesul cetățenilor în parc a fost construit un pod pietonal / velo, iar pentru cei care utilizează trotinete sau biciclete electrice au fost instalate stații de încărcare. Mobilierul urban a fost înlocuit cu unul modern, iluminatul public a fost modernizat cu tehnologie LED și a fost instalată rețea wireless cu acces gratuit la internet. De asemenea, peste 200 noi arbori au fost plantați. Totodată, malurile Someșului au fost consolidate în cadrul acestui proiect.

Proiectele de hotărâre privind fondurile dedicate culturii și sportului ajung miercuri pe masa consilierilor locali. În total a fost alocată suma de aproape 12,5 milioane de lei pentru proiecte culturale, cea mai mare finanțare fiind atribuită către TIFF. Bani mai primesc evenimente precum TIMAF, Zilele Studenților, Zilele Culturale Maghiare sau Strada Potaissa. Iar pentru sport a fost disponibilă suma de 17,5 milioane de lei pentru sport – dintre care 10 milioane către Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj.

Au fost depuse două oferte pentru construcția drumului expres care va face legatura dintre A3 și DN1 în zona localității Tureni, județul Cluj, anunță CNAIR. Drumul are 5 kilometri, va avea două bretele, iar costul estimativ este de 568 de milioane de lei, fără TVA. De asemenea, sunt prevăzute 7 poduri și viaducte. Cel mai lung va fi la kilometrul 4. Ofertele vor fi analizate, iar odată ce va fi desemnat câștigătorul, durata de execuție a lucrărilor e prevăzută pentru 18 luni.

Consiliul Județean a demarat lucrări de modernizare a drumului județean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău. Investiția se ridică la peste 38 de milioane de lei. La finalul lucrărilor, sectorul de drum, în lungime de aproape 23 de kilometri, va fi asfaltat integral. Operațiunile constau în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului, dar și lucrări de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii a nu mai puțin de șapte poduri. De asemenea, vor mai fi executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, precum și de semnalizare și marcaje rutiere.

 

Ne poți asculta și aici: