Știrile zilei de 12 ianuarie la EBS: A fost deschis Centrul pentru Tineret | Jazz in the Park revine cu 2 mari evenimente în Cluj-Napoca

Știrile zilei de 12 ianuarie la EBS Radio: A fost deschis Centrul pentru Tineret, Primăria Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică pentru proiectul de buget al municipiului în anul 2023 și Jazz in the Park revine în acest an cu 2 mari evenimente în oraș. 

A fost deschis Centrul pentru Tineret, un nou spațiu multifuncțional în Cluj-Napoca. Acesta se află în incinta Palatului Romano-Catolic de pe strada Iuliu Maniu nr. 1, la parter, având o suprafață de aproximativ 125 mp. Aici vor fi găzduite activități culturale și educaționale. Acestea vor beneficia de gratuitate, dacă în cadrul lor nu se vor desfășura activități comerciale, precizează autoritățile locale. Valoarea totală a lucrărilor a fost de aproape 900 de mii de lei.

Primăria Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică pentru proiectul de buget al municipiului în anul 2023. Persoanele interesate pot trimite sesizări și observații până pe 26 ianuarie către autorități. Valoarea generală a bugetului pentru 2023 este de 618 milioane de euro, față de 332 în anul 2022, o creștere de peste 40%. Cea mai mare sumă este alocată pentru proiectul dedicat metroului. Întregul proiect de buget poate fi consultat pe site-ul primăriei.

27 de spitale din România au obținut fonduri prin PNRR pentru lucrări de modernizare, extindere sau chiar înființarea unor unități noi. Între acestea se numărăr și o instituție din Cluj. Mai exact, a fost aprobată finanațarea pentru recompartimentarea secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dar și extinderea cu un corp nou de clădire. Noul centru va avea 55 de paturi pentru spitalizare continua, mai multe săli de operație și multifuncționale, precum și echipamente de ultimă generație.

Cluj-Napoca va găzdui anul acesta două mari evenimente marca Jazz in the Park. Jazz-ul revine în Parcul Central din Cluj-Napoca în perioada 30 iunie – 2 iulie, sub International Jazz in the Park Competition. Vorbim despre 3 zile de competiție cu trupe tinere din întreaga lume, concerte și activități pentru public – toate cu acces gratuit. Iar în perioada 1-3 septembrie se va desfășura Jazz in the Park Festival în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”, unde accesul se va face pe bază de bilet sau abonament.

Ne poți asculta și aici: