Știrile zilei de 14 martie la EBS: Nou proiect de dotări la Spitalul de Recuperare | Au fost reluate lucrările de modernizare pe lotul 2 al Drumului Bistriței

Știrile zilei de 14 martie la EBS: A fost semnat semnat contractul de finanțare pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca cu aparatură și echipamente medicale de înaltă tehnologie, au fost reluate lucrările de modernizare pe lotul 2 al Drumului Bistriței și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj lansează în premieră un program de tip executive education, printr-un parteneriat international.

A fost semnat semnat contractul de finanțare pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca cu aparatură și echipamente medicale de înaltă tehnologie. Valoarea totală a proiectului finanțat prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență este de peste 26,5 milioane de lei. Printre dotările preconizate a fi achiziționate pentru unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente și tehnologie de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea unei palete extinse de patologii din toate specialitățile medicale, inclusiv în recuperarea post-COVID-19.

Au fost reluate lucrările de modernizare pe lotul 2 al Drumului Bistriței. Acestea vizează un tronson în lungime de aproape 17 kilometri, situat între drumul național DN 16, pe direcția Gădălin, și drumul național DN 1C, pe direcția Bonțida, și vor consta într-o serie de operațiuni complexe ce se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi – binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră, etc. De asemenea, urmează a fi reabilitate cinci poduri și vor fi realizate stații pentru transportul în comun.

Inspectoratul Școlar Cluj a finalizat organizarea concursurilor școlare de schi fond cu elevii de medii dezavantajate. La fiecare dintre cele 6 cupe au participat peste 70 de elevi din cele 7 centre montane de schi fond din județ. În clasamentul general pe primul loc este Școala Gimnazială ”Pelaghia Roșu” Mărişel. Aceste concursuri îi apropie pe elevi de sporturile de iarnă, fiind un prilej de a derula activități educaționale deosebite în zone cu acces limitat.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj lansează în premieră un program de tip executive education, printr-un parteneriat international. Denumit Leading and Managing Innovation, în cadrul căruia se vor organiza o serie de cinci module de pregătire profesională, programul este realizat în parteneriat cu o universitate din Statele Unite ale Americii, din Carolina de Nord. Noua componentă este dedicată dezvoltării continue a profesioniștilor din mediul de afaceri, cu accent explicit pentru zona de mid- și senior-level executives.

 

Ne poți asculta și aici: