Știrile zilei de 15 martie la EBS: Cresc prețurile apartamentelor din Cluj | UMSAV lansează un program de licenţă în premieră în România

Știrile zilei de 15 martie la EBS: În ciuda așteptărilor, prețurile apartamentelor continuă să crească, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca anunţă că va lansa un program de licenţă în premieră în România și Primăria Cluj-Napoca a lansat apelul de idei pentru a XI-a ediție a Zilelor Clujului.

În ciuda așteptărilor, prețurile apartamentelor continuă să crească. Comparativ cu luna ianuarie, în a doua lună din anul 2023, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat o ușoară creștere a prețurilor apartamentelor din Cluj-Napoca, în valoare de 0.6%, prețurile ajungând la o medie de 2.375 de euro pe metru pătrat. Pentru locuințele nou-construite, a fost înregistrată o creștere de 2% în ultima lună, indică statisticile. Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din țară cu o marjă de creștere anuală semnificativă a prețurilor, aici înregistrându-se un avans de 6%.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca anunţă că va lansa un nou program de licenţă, în premieră în România, pentru studiul comportamentului animalelor. Acesta va fi disponibil începând cu anul universitar 2023-2024. Programul va avea o durată de patru ani, iar absolvenţii vor deveni specialişti în comportamentul şi bunăstarea animalelor. Unicitatea acestui program de licenţă constă în abordarea multi şi interdisciplinară din domenii ca: psihologie animal sau genetică comportamentală.

Primăria Cluj-Napoca a lansat apelul de idei pentru a XI-a ediție a Zilelor Clujului. Termen limită transmitere propuneri: 14 aprilie 2023. Primăria municipiului Cluj-Napoca invită clujenii și nu numai să transmită idei și propuneri de proiecte pentru conturarea programului din acest an. Zilele Clujului vor avea loc în acest an în perioada 18-21 mai.  Ediția aniversară desfășurată anul trecut a fost un spectacol care timp de 4 zile a oferit clujenilor și turiștilor un veritabil motiv de sărbătoare. Propunerile pot fi transmise pe adresa zileleclujului@primariaclujnapoca.ro sau prin Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, precum și la primăriile de cartier.

Au fost puse în vânzare biletele pentru meciurile de pe Cluj Arena ale Campionatul European de Fotbal U21, din perioada 22 iunie-2 iulie. Acestea pot fi cumpărate online – pe platforma https://under21tickets.ro/. În data de 22 iunie, pe Cluj Arena, vor evolua reprezentativele Franţei şi Italiei, în 25 iunie se vor întâlni naţionalele U21 ale Italiei şi Elveţiei, iar în data de 28 iunie se vor confrunta echipele Italiei şi Norvegiei. Ulterior pe, 2 iulie 2023, pe stadionul clujean se va juca şi un sfert de finală, între ocupanta locului I din grupa D şi cea a locului II din grupa B, din care face parte şi România

Ne poți asculta și aici: