Știrile zilei de 16 februarie la EBS: Un campus universitar la Cluj | U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit Cupa României la baschet masculin

Știrile zilei de 16 februarie la EBS: Un campus universitar dual ar urma să fie dezvoltat la Cluj, pe o suprafața de 3,5 hectare, un clujean va ajunge, pentru a patra oară, la cel mai dur ultramaraton din lume și Consiliul Județean a alocat în ultimii 10 ani, din surse proprii, peste 82 de milioane de lei pentru infrastructura de apă și canalizare.

Un campus universitar dual ar urma să fie dezvoltat la Cluj, pe o suprafața de 3,5 hectare ce aparține Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Proiectul se va dezvolta, în premieră, în cadrul unui consorțiu la care au aderat USAMV, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), Universitatea Tehnică (UTCN), precum și primăriile Cluj Napoca și Florești. Finanțarea proiectului ar urma să fie asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – până la 21 de milioane de euro. S

Un clujean va ajunge, pentru a patra oară, la cel mai dur ultramaraton din lume – totul pentru a ajuta 200 de copii cu cancer. Vlad Pop participă la această cursă extremă pentru a strânge bani ca 200 de copii sprijiniți de Asociația Magic să primească burse educaționale. Acesta va parcurge peste 600 de kilometri, la temperaturi extreme, de până la -50 de grade, pentru a-și susține cauza. iStartul competiției se dă săptămâna viitoare.

Consiliul Județean a alocat în ultimii 10 ani, din surse proprii, peste 82 de milioane de lei pentru infrastructura de apă și canalizare. Fondurile au fost utilizate pentru proiecte de alimentare cu apă și canalizare în 35 de localități clujene, anunță autoritățile. Principalele lucrări de investiții realizate și recepționate în acest interval de timp au vizat înființări de noi rețele și extinderi ale conductelor de apă pe o lungime totală cumulată de 215 km. De asemenea, au fost realizate și lucrări de introducere a canalizării, pe o lungime de peste 25 km.

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit Cupa României la baschet masculin pentru a şasea oară, după ce a întrecut-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 78-65, în finala desfăşurată ieri. Orădenii au dominat primul sfert, dar echipa antrenată de Mihai Silvăşan a revenit pe finalul acestuia şi a reuşit să termine în avantaj. ”U” a mai obţinut trofeul în 1995, 2016, 2017, 2018 şi 2020.

Ne poți asculta și aici: