Știrile zilei de 16 ianuarie la EBS: Dezbatere despre bugetul municipiului Cluj-Napoca | Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat

Știrile zilei de 16 ianuarie la EBS: Primăria Cluj-Napoca organizează o dezbatere publică pe tema bugetului municipiului în anul 2023, gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat integral și autoritățile anunță noi restricții de circulație în Cluj-Napoca, în zona centrală, ca urmare a lucrărilor din zona străzii Kogălniceanu.

Primăria Cluj-Napoca organizează o dezbatere publică pe tema bugetului municipiului în anul 2023. Aceasta va ave loc mâine de la ora 17, în format hibrid – în sala de sticlă a instituției, precum și online. Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii pot completa online cererea pe website-ul Primăriei, până înainte cu minimum 4 ore de ședință. Valoarea generală a bugetului pentru 2023 este de 618 milioane de euro, față de 332 în anul 2022, o creștere de peste 40%. Cea mai mare sumă este alocată pentru proiectul dedicat metroului. Întregul proiect de buget poate fi consultat pe site-ul primăriei.

Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat integral, anunță autoritățile județene. Înlocuirea gazonului este prevăzută a se realiza în perioada martie-aprilie 2023, când condițiile atmosferice permit desfășurarea unor astfel de lucrări. De asemenea, pentru a afecta cât mai puțin programul echipei de fotbal Universitatea Cluj, Consiliul Județean intenționează ca lucrările să se suprapună cu pauza competițională de două săptămâni din Liga 1. Costul ajunge la circa 150.000 de euro. Viitoarea suprafață de joc va avea caracteristici similare cu cea montată pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, informează autoritățile.

Autoritățile anunță noi restricții de circulație în Cluj-Napoca, în zona centrală, ca urmare a lucrărilor din zona străzii Kogălniceanu. Mai exact, începând de astăzi pe strada Universității lucrările se vor extinde pe toată lungimea străzii, iar atunci când situația va impune restricții în carosabil, se va asigura o bandă de circulație dinspre strada Avram Iancu spre Piața Unirii. De asemenea, pe strada Baba Novac, pe tronsonul cuprins între străzile Avram Iancu și I.C. Brătianu, va fi interzisă parcarea și va fi permis doar accesul riveranilor.

Maramureş, Ilfov şi Cluj sunt județele cu cele mai multe recrutări pentru industrie și construcții. Numărul angajaţilor din industrie şi construcţii a crescut, per total, cu 8.300 de persoane în octombrie 2022 faţă de aceeaşi lună din anul precent, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. În piaţa de recrutare, tendinţa a fost în general de creştere, cu obiectivul de a reveni la nivelul anului 2019, deci de a recupera locurile de muncă pierdute în pandemie. Sectorul construcţiilor a adus o multitudine de oportunităţi, atât pentru că a existat un volum de lucru suplimentar, dar şi pentru că avantajele fiscale de care se bucură acest sector de activitate au favorizat angajările – arată o analiză citată de mediafax.

Ne poți asculta și aici: