Știrile zilei de 17 ianuarie la EBS: Spitalul de Recuperare, dotat prin PNRR | Crește costul proiectului Park&Ride

Știrile zilei de 17 ianuarie la EBS: A fost aprobat pentru finanțare prin PNRR proiectul prin care ambulatoriul Spitalului de Recuperare din Cluj va fi dotat, crește numărul cererilor de parcare în Cluj-Napoca și vor fi alocați mai mulți bani pentru proiectul privind proiectul Park&Ride din Cluj.

A fost aprobat pentru finanțare prin PNRR proiectul prin care ambulatoriul Spitalului de Recuperare din Cluj va fi dotat. Astfel, va fi achiziționată aparatură medicală de ultimă generație – anunță autoritățile. Valoarea totală a proiectului este de circa 26 de milioane de lei. Printre dotările preconizate a fi cumpărate se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente, un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde și un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii.

Crește numărul cererilor de parcare în Cluj-Napoca, iar tot mai mulți clujeni optează pentru rezervările online. Mai exact, 70% din totalul solicitărilor ajunse la Primărie în luna ianuarie au fost depuse online. Peste 5.400 de clujeni au depus cereri pe internet, iar alți peste 1.850 s-au prezentat la ghișeele instituției. Comparativ, în 2021 au fost depuse 3.400 de cereri online și alte 1.400 direct la ghișeu.

Mai mulți bani pentru proiectul privind proiectul Park&Ride din Cluj. Consilierii locali urmează să decidă suplimentarea sumei alocate pentru această investiție. Valoarea totală a investiției a fost initial de circa 71 de milioane de lei, însă date fiind creșterile costurilor în ultimul an, costul actual estimată e de peste 84 de milioane de lei. Investiția urmează a fi construită pe strada Traian Vuia și prevede o platformă de parcare cu peste 800 de locuri, o stație de bike sharing, dar și amenajarea unui terminal tip autogară.

O expoziție de construcții Lego va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei în weekend. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă si aduce în atenția publicului construcții realizate de membrii Asociației Brickenburg. Ca de obicei, tematica expoziției este diversă, purtand vizitatorii prin diferite lumi imaginare – de la personaje din povești, la replici ale unor clădiri celebre. De asemenea, va exista și un atelier de construcție unde vizitatorii își vor putea crea propriile lucrări din piese Lego.

 

Ne poți asculta și aici: