Știrile zilei de 17 mai la EBS: Crește prețul apartamentelor din Cluj | Pasagerul cu numărul 1 milion a ajuns azi pe Aeroportul Internațional din Cluj

Știrile zilei de 17 mai la EBS: crește prețul apartamentelor din Cluj, strada Dragalina a fost redată traficului rutier după ce Compania de Apă „Someș” a finalizat lucrările din zonă și pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2023 a ajuns azi pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca.

Strada Dragalina a fost redată traficului rutier, după ce Compania de Apă „Someș” a finalizat lucrările din zonă. Investiția este parte a contractului finanțat din fonduri europene ce prevede reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de pe cca. 100 de străzi și tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca. În perioada imediat următoare, după primirea autorizațiilor de spargere, Compania de Apă „Someș” va începe lucrările de înlocuire a conductei de apă pe  străzile Republicii (100 de metri de la intersecția cu str. Observatorului) și Jupiter. De asemenea, în cursul acestei săptămâni vor începe lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare pe strada Craiova, prin tehnici non-invazive, fără săpătură și înlocuire fizică.

O nouă investiție, cu fonduri europene, la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Terminalul de Plecări se extinde cu trei noi porți de îmbarcare. Autoritățile județene au semnat autorizația de construire necesară organizării de șantier pentru lucrările în cauză. Proiectul prevede extinderea Terminalului Plecări cu aproximativ 7.200 mp, prin crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru cele interne. De asemenea, și platforma de staționare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp.

Municipiul Cluj-Napoca a fost caracterizat, luna trecută, de o evoluție ascendentă a prețurilor apartamentelor: pretențiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 1%, ajungând la o medie de 2.421 de euro pe metru pătrat util (față de 2.396 euro pe metru pătrat la finele lui martie). Valoarea medie a locuințelor din blocurile vechi a ajuns la 2.400 de euro pe metru pătrat (de la 2.370 de euro pe metru pătrat, reprezentând un plus de 1,3%), în vreme ce pe piața rezidențială nouă a avut loc un avans ușor de 0,1% (de la 2.540 la 2.543 de euro pe metru pătrat). Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din țară la capitolul imobiliare – în București prețul mediu e de puțin peste 1.500 de euro/mp, iar în Iași se apropie de 1.400.

Pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2023 a ajuns azi pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat și premiat în cadrul unui moment festiv organizat odată cu sosirea aeronavei. În 2019 – an de referință pentru Aeroportul clujean – pasagerul cu numărul 1.000.000 a fost înregistrat cu circa o săptămână mai târziu, pe 23 mai. Conducerea instituției se așteaptă în 2023 la un trafic record în acest an – de 3 peste milioane de călători.

 

Ne poți asculta și aici: