Știrile zilei de 17 martie la EBS: Avansează proiectul bazinului din cartierul Borhanci | ASF retrage oficial autorizația de funcționare a companiei Euroins

Știrile zilei de 17 martie la EBS: A fost atribuit contractul de proiectare și execuție pentru construirea bazinului de înot în cartierul Borhanci, piața volantă nu va avea loc sâmbătă – 18 martie și Autoritatea de Supraveghere Financiară retrage oficial autorizația de funcționare a companiei Euroins, cea mai mare din domeniul asigurărilor RCA, cu peste 2,5 milioane de asigurați.

A fost atribuit contractul de proiectare și execuție pentru construirea bazinului de înot în cartierul Borhanci. Proiectul prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. De asemenea, cu această ocazie vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educational. Valoarea totală estimată a achiziției e de 127 de milioane de lei fără TVA. Prin acest proiect, municipalitatea clujeană urmărește dezvoltarea infrastructurii educaționale și de sănătate.

Piața volantă nu va avea loc sâmbătă, 18 martie 2023. Suspendarea pieței are loc ca urmare a faptului că platoul situat între Străzile George Coșbuc și Splaiul Independenței, lângă Parcul Stadion (unde se desfășoară piețele volante de marțea și sâmbăta) este în proces de reamenajare și modernizare, care implică și amplasarea unei bariere, instalarea unor camere de supraveghere video. Lucrările vor fi finalizate la începutul săptămânii viitoare, piața volantă de marți, 21 martie 2023, urmând să se desfășoare în condiții normale.

Autoritatea de Supraveghere Financiară retrage oficial autorizația de funcționare a companiei Euroins, cea mai mare din domeniul asigurărilor RCA, cu peste 2,5 milioane de asigurați. Cere insolvența acesteia, iar Fondul de Garantare va prelua toate dosarele clienților. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) transmite în comunicatul oficial că “a constatat indiciile stării de insolvență a companiei”. Astfel, instituția va cere deschiderea procedurii de faliment.

Peste 93.700 cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate în perioada 6 – 12 martie, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Potrivit INSP, s-au înregistrat cu 13,4% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna precedentă. În perioada 6 – 12 martie, au fost raportate 2.126 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 2.200 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Cluj.

Ne poți asculta și aici: