Știrile zilei de 2 ianuarie la EBS: Ceața a făcut probleme astăzi pe Aeroportul din Cluj | Ioan Ovidiu Sabău revine la FC Universitatea Cluj

Știrile zilei de 2 ianuarie la EBS Radio: Ceața a făcut probleme astăzi pe Aeroportul din Cluj, anul 2023 începe cu scumpiri, iar Ioan Ovidiu Sabău revine la FC Universitatea Cluj.

 

Ceața a făcut probleme astăzi pe Aeroportul din Cluj. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe curse care ar fi trebuit să ajungă la Cluj au fost deviate către Sibiu, Târgu Mureș sau Budapesta. De asemenea, cele mai multe curse care trebuiau să plece încă din această dimineață au fost anulate, reprogramate sau sunt încă în așteptare.

Anul 2023 începe cu scumpiri. Încă din prima zi a anului a crescut prețul combustibililor la pompă, după eliminarea subvenției și acordului privind reducerea cu 50 de bani. De asemenea, din acest an se scumpesc asigurările RCA. Și anumite categorii de alimente și băuturi vor costa mai mult, dar și prețurile din HoReCa – unde prețuril vor fi mai mari dată fiind majorarea TVA de la 5 la 9%.

UBB aduce la Cluj-Napoca un Centru Național de Competență în Schimbări Climatice. Consorțiul national coordonat de UBB a câștigat un proiect în valoare de 3,8 milioane de euro. De asemenea, din acest an universitatea clujeană va găzdui o catedră UNESCO în domeniul Schimbărilor Climatice și Dezvoltării Durabile. Activitățile propuse includ dezvoltarea de programe educaționale formale și nonformale în domeniu, dar și acțiuni de conștientizare și implicare a mediului socio-economic.

Ioan Ovidiu Sabău revine la FC Universitatea Cluj. Începând de astăzi, acesta ocupă poziția de director tehnic și va coordona activitatea sportivă a clubului. De asemenea, staff-ul tehnic a fost completat cu Sandu Tăbârcă și Dan Didiță, iar Romario Pires rămâne la echipă și va fi prezent la reunirea lotului programată pe 3 ianuarie.

 

Ne poți asculta și aici: