Știrile zilei de 26 ianuarie la EBS: Licitația pentru centura metropolitană | Noi echipamente medicale au ajuns la Institutul de Urologie și Transplant Renal

Știrile zilei de 26 ianuarie la EBS: Licitația pentru primul tronson din centura metropolitană a Clujului a fost lansată, au anunțat autoritățile, începând de mâine o nouă firmă va asigura colectarea gunoaielor în municipiul Cluj-Napoca și noi echipamente medicale au ajuns la Institutul de Urologie și Transplant Renal.

Informații administrative

Licitația pentru primul tronson din centura metropolitană a Clujului a fost lansată, au anunțat autoritățile. Într-o primă fază este vizat doar un prim lot din zona viitorului spital regional. Centura Metropolitană va avea în total 42 de kilometri. În prima etapă de realizare a proiectului este prevăzută legătura Centurii Metropolitane Cluj-Napoca cu viitorul Spital Regional de Urgență pentru ca în etapa II să fie realizată și conexiunea cu Autostrada Transilvania.

Începând de mâine o nouă firmă va asigura colectarea gunoaielor în municipiul Cluj-Napoca. Noua companie intră în joc după ce a câștigat anul trecut licitația aferentă. Contractele beneficiarilor trebuie, așadar, refăcute. Clujenii pot merge la sediile companiei pentru întocmirea noilor acte sau pot face acest lucru online. O schimbare importantă vizează modalitatea de taxare, pe cantitate.

Informații din sănătate

Noi echipamente medicale au ajuns la Institutul de Urologie și Transplant Renal. În cadrul unității sanitare au fost livrate un aparat de sterilizare (autoclav), precum și cinci echipamente de protecție radiologică. Acestea sunt deja utilizate în Compartimentul de sterilizare și Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală. Valoarea totală cumulată a celor șase echipamente a fost de cca. 200.000 de lei, finanțarea fiind asigurată integral din bugetul propriu al forului administrativ județean.

Noul vaccin anti Covid-19 de la Pfizer va fi disponibil începând de vineri și pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată, transmite Ministerul Sănătății. Până în prezent, acest tip de ser era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară. Acesta este disponibil la medicii de familie. De asemenea, ministerul informează că în perioada 16 – 22 ianuarie 2023, au fost înregistrate aproape 3.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru mai multe informații de actualitate.

 

Ne poți asculta și aici: