Știrile zilei de 28 februarie la EBS: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru metroul din Cluj, Masterplanul pentru realizarea cartierului Sopor ajunge săptămâna viitoare pe masa comisiei de strategii urbane din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și ISU Cluj a anunţat că din 1 martie va relua exerciţiul de alarmare publică desfășurate sub proiectul „Miercurea Alarmelor”.
A fost desemnat câștigătorul licitației pentru metroul din Cluj. O asociere din Turcia se va ocupa de relalizarea proiectului. După expirarea perioadei de contestații și semnarea contractului, se va putea trece la proiectarea și execuția lucrărilor. Durata totală a contractului este de 96 de luni. Magistrala de metrou din Cluj este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03 km, cu 19 stații subterane și 1 un depou suprateran. Costurile ajung la peste 9 miliarde de lei.
Masterplanul pentru realizarea cartierului Sopor ajunge săptămâna viitoare pe masa comisiei de strategii urbane din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Odată trecut de comisie, proiectul celui mai mare cartier din municipiul Cluj-Napoca realizat de la zero în ultimii 30 de ani, va intra într-o nouă etapă. Zona va fi construită pe principiul „orașelor de 15 minute” – adică locuitorii vor avea acces la toate serviciile necesare zilnic – unități de învățământ, bănci și magazine, la cel mult 15 minute de mers pe jos. Scopul este de a reduce traficul din oraș, prin asigurarea tuturor facilităților la o distanță care poate fi parcursă pe jos.
Tradiționalele târguri de mărțișoare au revenit în zona centrală a orașului. Trei astfel de evenimente sunt în desfășurare în această perioadă, iar meșterii populari vin cu propuneri inedite pentru cadourile de început de martie. În Piața Avram Iancu târgul tematic se desfășoară până pe 8 martie, în timp ce târgurile din Piața Unirii și de pe Bulevardul Eroilor îi așteaptă pe clujeni până pe 12 martie.
ISU Cluj a anunţat că din 1 martie va relua exerciţiul de alarmare publică desfășurate sub proiectul „Miercurea Alarmelor”. Vor suna alarmele timp de o oră, între orele 10 şi 11. Scopul exerciţiului este de a conştientiza populaţia asupra riscurilor care există în fiecare zi.