Știrile zilei de 3 ianuarie la EBS: Aglomerație la ghișeele Primăriei | Primul antrenament pentru „U” în 2023

Știrile zilei de 3 ianuarie la EBS Radio: A fost aglomerație în această dimineață la Primăria Cluj-Napoca pentru depunerea cererilor de parcare, noi echipamente medicale au ajuns în dotarea Spitalului Municipal Turda, parcarea Cluj Arena va avea din acest an de un nou sistem și jucătorii de la FC Universitatea Cluj se întorc la treabă astăzi, când este programat și primul antrenament din noul an.

A fost aglomerație în această dimineață la Primăria Cluj-Napoca pentru depunerea cererilor de parcare. Acestea au putut fi depuse începând de astăzi – fizic și online, însă sistemul a funcționat cu întreruperi. Tot de astăzi pot fi achitate și alte taxe către către municipalitate. Pe de altă parte, Primăria Cluj-Napoca anunță că prima zi de plată a impozitelor locale, a ratelor și chiriilor este 5 ianuarie.

Noi echipamente medicale au ajuns în dotarea Spitalului Municipal Turda. Este vorba despre un ecograf multidisciplinar și un echipament de uz oftalmologic, care vor ajuta la diagnosticarea mai facilă a pacienților care ajung în unitatea medicală. Valoarea totală a noilor dotări este de circa 200 de mii de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean.

Parcarea Cluj Arena va avea din acest an de un nou sistem. Mai exact, este vorba despre o investiție de peste 600 de mii de lei care va ușura modalitatea de plată. Sistemul de parcaj va fi compus din patru aparate de ultimă generație, care vor permite plata cu card bancar și telefon, lucru care nu era posibil în vechiul sistem folosit. Tariful de parcare la Cluj Arena e de 2 lei pentru o oră, în timp ce un abonament lunar costă 80 de lei.

După două săptămâni de vacanță, jucătorii de la FC Universitatea Cluj se întorc la treabă astăzi, când este programat și primul antrenament din noul an. Înainte de reluarea campionatului, studenții se vor pregăti în cadrul unui cantonament în Turcia, unde au programate trei meciuri cu echipe din Elveția și Ungaria. Plecarea spre Antalya va avea loc mâine. Ioan Ovidiu Sabău a revenit la U Cluj, iar Romario Pires rămâne la echipă.

 

Ne poți asculta și aici: