Știrile zilei de 30 mai la EBS: Consiliul Județean Cluj a câștigat trei noi proiecte cu finanțare europeană | UBB va organiza un Centru Regional de Orientare în Cariera de Cercetare

Știrile zilei de 30 mai la EBS: Consiliul Județean Cluj a câștigat trei noi proiecte cu finanțare europeană care vizează reducerea riscului de infecții nosocomiale în spitalele clujene, Spitalul de Recuperare din Cluj intră în proces de modernizare și UBB va organiza un Centru Regional de Orientare în Cariera de Cercetare în valoare de 5,2 milioane de lei. 

Consiliul Județean Cluj a câștigat trei noi proiecte cu finanțare europeană care vizează reducerea riscului de infecții nosocomiale în spitalele clujene. Instituțiile medicale din subordinea forului administrativ județean care vor beneficia de aceste investiții sunt Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Urgență pentru Copii. Prin intermediul proiectelor se urmărește diminuarea vulnerabilităților generate de apariția și răspândirea infecțiilor nosocomiale în cele trei unități sanitare, prin achiziționarea echipamentelor și a materialelor necesare.

Spitalul de Recuperare din Cluj intră în proces de modernizare. Corpul A de clădire va fi reabilitat energetic. CJ Cluj a aprobat recent indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. Valoarea lucrărilor este de peste 15 milioane de lei, iar proiectul urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord Vest 2021-2017.

UBB va organiza un Centru Regional de Orientare în Cariera de Cercetare în valoare de 5,2 milioane de lei. Instituția va coordona un nou proiect câștigător din PNRR. Centrul este destinat tuturor persoanelor din regiunea de nord-vest şi nu numai, interesate de o carieră în domeniul cercetării științifice. Acesta va oferi servicii de orientare în carieră şi suport academic atât pentru studenți (din toate ciclurile de studii licență, masterat, doctorat), cât şi pentru tineri cercetători sau cercetători seniori, care derulează activități de cercetare-dezvoltare-inovare în universități sau instituții de cercetare din România.

De 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, cluburile Rotaract din Cluj-Napoca vă invită la cea mai distractivă cursă din oraș: Cursa de Rățuște. Evenimentul va avea loc pe Canalul Morii, de la intersecția străzilor George Coșbuc cu Cardinal Iuliu Hossu, începând cu ora 13:00. Aflată la cea de-a 4-a ediție, cursa caritabilă are ca scop strângerea de fonduri pentru construirea unui lift și a unei ieșiri de urgență pentru pacienții Clinicii de Neurologie din Cluj-Napoca, secția Neurologie II, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca. 5500 de rățuște așteaptă să fie „adoptate” pe cluj.ratuste.ro, printr-o donație minimă de 10 lei;

Ne poți asculta și aici: