Știrile zilei de 31 martie la EBS: Lucrările de la Parcul Armătura se apropie de final | Strada Dragalina se închide traficului rutier

Știrile zilei de 31 martie la EBS: Lucrările de la Parcul Armătura sunt executate în proporție de 86%, anunță antreprenorul, un număr de 103.860 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate în ultima săptămână și Strada Dragalina se închide traficului rutier de luni (3 aprilie). 

 

Lucrările de la Parcul Armătura sunt executate în proporție de 86%, anunță antreprenorul. Proiectul pe fonduri europene presupune revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someşului – în zona Parcului Armătura – modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş, amplasare mobilier urban și rasteluri de biciclete, plantare arbori, sistem de iluminat modern și reabilitarea bazei sportive. Valoarea investiției e de aproape 17 milioane de lei. Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului sunt revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții.

Un număr de 103.860 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate în perioada 20 – 26 martie, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Potrivit INSP, s-au înregistrat cu 3,9% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna precedentă. În perioada 20 – 26 martie, au fost raportate 1.984 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 2.356 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti (447) şi în judeţele Timiş (244), Cluj (192).

Strada Dragalina se închide traficului rutier de luni, 3 aprilie. Primăria anunță restricții de circulație din cauza lucrărilor la malurile Someșului. Circulația pe strada General Dragalina, între str. Mamaia și str. Horea va fi închisă, iar pe tronsonul cuprins între Piața Horea, Cloșca și Crișan și strada Mamaia se va permite doar accesul riveranilor.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va beneficia de noi investiții, în valoare de peste 3.464.000 de lei. Resursele financiare vor fi utilizate atât pentru amenajarea unui sistem de transport pneumatic, cât și pentru achiziționarea unor echipamente, printre care se numără două spirometre, un oftalmoscop, dar și un sistem cu bon de ordine pentru gestionarea numărului de persoane, dar și un ultracongelator. De asemenea, banii vor fi utilizați și pentru realizarea documentațiilor necesare pentru pregătirea de noi investiții.

Ne poți asculta și aici: