Știrile zilei de 4 aprilie la EBS: 82% pentru șantierul de la platoul Sălii Sporturilor | Avansează lucrările la castelul Banffy din Răscruci

Știrile zilei de 4 aprilie la EBS: Stadiul lucrărilor de la platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” a ajuns la 82%, anunță autoritățile, Consiliul Județean a încheiat 15 noi contracte pentru întreținerea drumurilor județene și avansează lucrările la castelul Banffy din Răscruci.

Stadiul lucrărilor de la platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” a ajuns la 82%, anunță autoritățile. Aici se desfășoară un proiect de regenerare urbană cu fonduri europene, în valoare de circa 3 milioane de euro. Aici sunt în curs de amenajare noi suprafețe pietonale ample, piste de biciclete, iluminat public eficient și vor fi plantați peste 100 arbori. Zona platoului Sălii Sporturilor, adiacentă Luncii Someșului, este gândită pentru a se integra în proiectul mai amplu „Rethinking Someș” care vizează revitalizarea malurilor Someșului și a Parcului Armătura. Termenul de finalizare a lucrărilor din această zonă este finalul lunii mai.

Consiliul Județean a încheiat 15 noi contracte pentru întreținerea drumurilor județene. Acestea vizează aproape 135 de kilometri. Lucrările urmează să se desfășoare pe mai multe sectoare de drum situate pe 12 drumuri județene și au scopul de a îmbunătăți condițiile de circulație, precum și de a asigura o siguranță rutieră sporită. Operațiunile vor consta în lucrări de întreținere a platformei drumului, de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, dar și lucrări de asfaltare acolo unde situația o impune. Sunt incluse, de exemplu, drumuri din zona Cojocna, Jucu, Râșca sau Gârbău.

Avansează lucrările la castelul Banffy din Răscruci. Reabilitarea avansează în ritm susținut, motiv pentru care acest castel va fi finalizat şi redat, în cel mai scurt timp, circuitului turistic şi cultural – anunță autoritățile județene. Edificiul se remarcă prin minunatul interior sculptat în lemn, alături de parcul de 4,5 ha. Vorbim despre o investiţie de 42 mil. lei, finanţată din fonduri europene, care a debutat în 2021. Castelul va fi modernizat și va fi amenajată zona verde care include parcul care cuprinde lacul de altădată, pavilionul de muzică, pontonul, două pasarele, porumbarul, fântâna ornamentală.

Târgul de Carte Gaudeamus, organizat pentru a douăzeci și doua oară în inima Transilvaniei, își va deschide porțile în Piața Unirii, miercuri, 5 aprilie. Timp de cinci zile, cartea, pentru toate vârstele, preferințele și preocupările, va fi în centrul atenției. Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 și 20.00 iar accesul publicului este liber. Pe curioși îi așteaptă peste 60 de standuri, care reunesc oferta a numeroase edituri, dar și 30 de evenimente de lansare sau prezentări.

Ne poți asculta și aici: