Știrile zilei de 6 martie la EBS: Încep lucrări de schimbare a rețelelor de apă și canalizare în Cluj-Napoca | Turnul Pompierilor va putea fi în curând vizitat de către turiști

Știrile zilei de 6 martie la EBS: Încep lucrări de schimbare a rețelelor de apă și canalizare în Cluj-Napoca, un clujean a reușit să treacă linia de sosire a celui mai dur ultramaraton din lume și Turnul Pompierilor va putea fi în curând vizitat de către turiști.

Încep lucrări de schimbare a rețelelor de apă și canalizare în Cluj-Napoca. Investiția de peste 25 de milioane de euro vizează nu mai puțin de 100 de străzi, potrivit reprezentanților Consiliului Județean. Prima stradă care va intra în șantier este Dragalina, anunță autoritățile, acolo unde e în plină derulare un proiect de modernizare și sistematizare a infrastructurii rutiere și pietonale. Întregul proiect are o durată de execuție de cel mult 15 luni.

Un clujean a reușit să treacă linia de sosire a celui mai dur ultra-maraton din lume – totul pentru a veni în ajutorul unor copii diagnosticați cu o boală cruntă. Vlad Pop a participat la această cursă extremă pentru a strânge bani ca 200 de copii sprijiniți de Asociația Magic să primească burse educaționale. Acesta a parcurs peste 600 de kilometri, la temperaturi extreme, de până la -50 de grade, pentru a-și susține cauza. Clujeanul a participat pentru a patra oară la competiția desfășurată în Canada.

Un proiect pentru combaterea infecțiilor nosocomiale va fi derulat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj. Este vorba despre investiții în valoare de 7 milioane de euro, printr-o finanțare PNRR. Investiția presupune dotarea laboratoarelor de microbiologie cu analizatoare automate sau semiautomate de identificare a microorganismelor. De asemenea, se vor recompartimenta, reamenaja și dota cu aparatură secții de terapie intensivă, blocuri operatorii, precum și alte facilități medicale, astfel încât să se poată menține în permanență sub control evoluția infecțiilor.

Turnul pompierilor va putea fi în curând vizitat de către turiști. Acesta a fost dat în administrare serviciului public care se ocupă de obiectivele culturale. Turnul va fi redeschis pentru clujeni și introdus în circuitul turistic atât ca punct de belvedere, cât și ca spațiu dedicat evenimentelor culturale. Edificiul a trecut recent prin ample lucrări de modernizare și punere în valoare a elementelor de patrimoniu existente. Principala atracție o reprezintă terasa ce oferă o panorama de 360° asupra orașului

Ne poți asculta și aici: