Știrile zilei de 8 iunie la EBS: A fost dat în folosință sediul recent modernizat al școlii speciale de pe strada București | Dan Petrescu pleacă de la CFR Cluj

Știrile zilei de 8 iunie la EBS: A fost dat în folosință sediul recent modernizat, cu fonduri europene, al școlii speciale de pe strada București, Dan Petrescu pleacă de la CFR Cluj și încheierea situaţiei şcolare pentru elevii din clasele terminale a fost prelungită până în 13 iunie.

A fost dat în folosință sediul recent modernizat, cu fonduri europene, al școlii speciale de pe strada București. Au fost executate, în principal, lucrări de izolare termică a pereților exteriori, de înlocuire a acoperișului și tâmplăriei, de recompartimentare și de refacere a finisajelor interioare. De asemenea, au fost montate corpuri de iluminat cu leduri, precum și panouri fotovoltaice în vederea producerii energiei electrice din surse regenerabile. Mai mult, în baza unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat recent de forul administrativ județean, instituția de învățământ special urmează să fie dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Clujenii pot vizita sâmbătă gratuit colecția de sute de soiuri de trandafiri crescuți în Cluj la stațiunea de cercetare horticolă din Gheorgheni. Între orele 10 și 16 se desfășoară evenimentul annual care celebrează frumoasele flori. Stațiunea găzduiește de zeci de ani o colecție impresionantă de peste trei sute de soiuri de trandafiri, inclusiv 48 de soiuri create de-a lungul timpului de către specialiștii USAMV Cluj-Napoca.

Dan Petrescu pleacă de la CFR Cluj – a anunțat official clubul din Gruia. Antrenorul și conducerea echipei au ajuns la o înţelegere privind încetarea amiabilă a contractului. Dan Petrescu se afla la conducerea tehnică a echipei clujene din august 2021, perioadă în care a adunat nu mai puțin de 102 meciuri, dintre care 55 de victorii. Potrivit presei sportive, Petrescu va pleca să antreneze în Coreea de Sud.

Încheierea situaţiei şcolare pentru elevii din clasele terminale a fost prelungită până în 13 iunie, a anunțat Ministrul Educației. În acest context, probele orale ale examenului de bacalaureat vor avea loc în perioada 14 – 23 iunie. Deocamdată, calendarul pentru probele scrise – nici la clasa a VIII-a, nici la clasa a XII-a – nu se modifică.

Ne poți asculta și aici: