Știrile zilei de 9 martie la EBS: Clujenii, în topul salariaților | Spitalul Municipal Dej va fi renovat

Știrile zilei de 9 martie la EBS: Cele mai mari salarii la începutul anului 2023 se înregistrează în București și în județul Cluj, singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania este în plin proces de extindere și modernizare, iar Spitalul Municipal Dej va fi renovat.

Cele mai mari salarii la începutul anului 2023 se înregistrează în București, respectiv în județul Cluj, iar în ceea ce privește domeniile de activitate cei mai bine plătiți sunt salariații din IT, management și banking, potrivit unei analize făcute de o platformă de recrutare. Potrivit analizei, salariul net în Cluj era de 4.800 de lei, față de 4.100 în aceeași perioadă a anului trecut. În IT, de exemplu, câștigul mediu e de peste 7.000 de lei.

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania este în plin proces de extindere și modernizare. Stadiul lucrărilor a ajuns la 60%, anunță autoritățile județene. Edificiul medical va fi unic la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care va dispune. Lucrările vizează, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală. În valoare de 24 de milioane de lei, proiectul european câștigat de Consiliul Județean Cluj a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional.

Spitalul Municipal Dej va fi renovat. Proiectul, depus de Primăria Dej, este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență( PNRR) și are o valoare de peste 27,5 milioane lei. Investiția vizează renovarea clădirii C1 a spitalului. Pereții vor fi termoizolați, instalația de apă va fi reabilitată, vor fi instalate panouri solare și vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu unele de tip LED.

Autoritățile pregătesc construirea viitorului aquapark din Cluj-Napoca. Documentația tehnică pentru realizarea obiectivului din cartierul Grigorescu trebuie finalizată luna aceasta și va ajunge în curând pe masa consilierilor locali. Anul trecut, în luna august, municipalitatea a decis ca aquapark-ul să fie realizat în zona ștrandului Sun, pe o suprafață de 5,5 hectare. Investiția s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro, urmând a fi făcută printr-un parteneriat public-privat.

 

Ne poți asculta și aici: