Știrile zilei la EBS: Surpriză la Târgul de Crăciun, mese calde pentru mai mulți elevi și un eveniment sportiv unic

Știrile zilei de 5 decembrie la EBS Radio: Moș Nicolae vine la Târgul de Crăciun la ora 17:30, încă două școli din Cluj-Napoca beneficiază de mese calde pentru elevi și BT Arena din Cluj-Napoca va găzdui, în 10 decembrie, prima ediţie a Cupei României la gimnastică artistică şi aerobică.

Târgul de Crăciun din Piața Unirii îi așteaptă pe curioși cu surprize și astăzi. Moș Nicolae vine la târg, de la ora 17 și 30 de minute. Organizatorii au pregătit și un spectacol muzical, dar și workshop-uri pentru cei mici. Clujenii care ajung în zonă de pot bucura de bucate delicioase, pot admira orașul din roata panoramică și pot alege daruri de la producătorii locali prezenți în cele 86 de căsuțe.

Încă două școli din Cluj-Napoca beneficiază de mese calde pentru elevi. Programul pilot de acordare a unui suport alimentar este implementat și la Colegiul de Servicii în Turism Napoca, precum și la Școala Gimnazială Emil Isac. Colegiul are 370 de elevi și a solicitat regim de catering, în timp ce școala gimnazială are 658 de elevi și a solicitat pachet alimentar. Mesele zilnice au o valoare de 15 lei/copil. Programul se desfășoară în 450 de unități de învățământ din țară.

Peste 1.700 de proiecte rezidențiale sunt în construcție sau tocmai au fost finalizate în Cluj – indică o analiză a unei agenții imobiliare din oraș. Prețul mediu în Cluj-Napoca se apropie de 2.500 de euro, dar costurile pentru o locuință depend în mare parte de poziționare și de dezvoltatori. Cele mai scumpe ansambluri sunt în Zorilor, Bună Ziua sau Gheorgheni. La polul opus, ansambluri rezidențiale ieftine se găsesc în cartierele Apahida, Baciu și Florești – cu prețuri care pornesc de la puțin sub 1.000 euro/mp.

BT Arena din Cluj-Napoca va găzdui, în 10 decembrie, prima ediţie a Cupei României la gimnastică artistică şi aerobică. Fiecare sportiv de la gimnastică artistică va concura la 2 dintre cele 3 aparate stabilite de FRG, adică la sărituri, bârnă şi sol – concursul feminin, respectiv la  sol, inele şi sărituri – competiţia masculină. Reprezentanţii gimnasticii aerobice vor concura în patru probe: perechi (juniori şi seniori), trio (juniori şi seniori), grup (juniori), aerobic dance (seniori). Notele obţinute vor fi cumulate, iar echipa cu punctajul cel mai mare va fi desemnată câştigătoarea primei ediţii a Cupei României.

Ne poți asculta și aici: