Studenţi europeni la Cluj-Napoca. Se discută despre cybersecurity, sustainability și AI & Health Economics 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează, în perioada 15 – 19 aprilie 2024, „EUTOPIA Innovation Challenges for Students: Discovery week”, un eveniment la care sunt aşteptaţi să participe peste 80 de studenţi de excepţie din Europa.

 

 

Sursa foto: www.pexels.com

Organizat sub forma unui challenge event, evenimentul include întâlniri ce vor aborda subiecte de mare actualitate precum: cybersecurity, sustainability și AI & Health Economics.

Participanții vor interacționa cu experți din diverse domenii și vor lucra în echipe interdisciplinare pentru a aborda provocări contemporane și a dezvolta soluții creative venite din partea mediului socio-economic, după cum informează reprezentanţii UBB.

Evenimentul se desfăşoară sub umbrela EUTOPIA, o alianță universitară formată din zece universități europene de prestigiu “care promovează un model inovativ de învățământ superior, bazat pe o comunitate academică conectată și incluzivă, centrată pe excelență și cercetare”.

Instituţiile de învăţământ superior  care formează EUTOPIA: Universitatea Liberă din Bruxelles (Belgia), CY Cergy Paris Université (Franța), Technische Universität Dresden (Germania), Universitat Pompeu Fabra (Spania), Universitatea din Göteborg (Suedia), Universitatea din Ljubljana (Slovenia), Universitatea Warwick (Regatul Unit), Universitatea Ca’ Foscari din Veneția (Italia), Universitatea NOVA din Lisabona (Portugalia) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (România).

Ceremonia de deschidere va avea loc luni, 15 aprilie 2024, în Aula Magna a UBB.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: