“The Apprentice” – un film în care Donald Trump îşi violează soţia

Premiera filmului „The Apprentice” la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes a provocat valuri resimţite până în America, unde purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte Donald Trump a caracterizat filmul ca fiind un “gunoi”, acuzând că este o ingerință în alegeri din partea elitelor de la Hollywood. Pelicula în care actorul de origine română Sebastian Stan îl întruchipează pe Trump în tinereţe are numeroase scene dure, printre acestea numărându-se şi cea în care Trump îşi violează soţia.

 

Sursa foto: https://www.hollywoodreporter.com/

Filmul „The Apprentice”, în regia cineastului danez de origine iraniană Ali Abbasi,  realizează un portret dur al fostului președinte american în anii ’80 şi după premiera de la Cannes a provocat numeroase reacţii. Bineînţeles că cele mai dure reacţii au venit din tabăra lui Donald Trump, care se pregăteşte să intre în campanie electorală pentru un nou mandat de preşedinte. Echipa acestuia a susţinut că totul e „ficțiune pură”, purtătorul de cuvânt, Steven Cheung, mergând mai departe cu aprecierile, susţinând pentru Variety, că acest gunoi senzaționalizează minciuni care au fost demontate de mult timp. La fel ca în cazul proceselor Biden ilegale, aceasta este o ingerință în alegeri din partea elitelor de la Hollywood, care știu că președintele Trump va recâștiga Casa Albă și îl va învinge pe candidatul lor din cauză că nimic din ce au făcut nu a funcționat”.
Reacţiile vin după ce în film sunt prezentate mai multe scene care îl pun într-o lumină foarte proastă pe fostul preşedinte american, printrea acestea numărându-se cea în care Trump îşi violează soţia. Ivana Trump, interpretată de actrița Maria Bakalova, a declarat în depoziţia de la divorţul din 1990 că soţul ei a violat-o, însă ulterior şi-a nuanţat declaraţia apreciind că “nu a fost un viol la propriu, ci mai degrabă m-am simţit violată”.  Donald Trump a negat acuzaţia.

Filmul îl mai prezintă pe Trump făcând pastile de amfetamină, liposucţie şi intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea cheliei.

În schimb, publicul a primit foarte bine pelicula, iar regizorul s-a arătat încântat, declarând: „Este timpul să facem filmele relevante. Este timpul să facem filmele politice din nou”, făcând trimitere la sloganul lui Trump, „E timpul să facem America măreață din nou”.

Sursa foto: https://www.hollywoodreporter.com/

Potrivit The Hollywood Reporter, regizorul a mai spus că “nu cred neapărat că acesta este un film care i-ar fi displacut (n.r. lui Donald Trump). Însă nici nu cred că i-ar plăcea neapărat. Cred că ar fi surprins, știi? Și, așa cum am mai spus, m-aș oferi să merg să-l întâlnesc oriunde dorește și să vorbesc despre contextul filmului, să am o discuție de proiecție și o conversație după aceea, dacă asta este interesant pentru cineva din campania lui Trump”.

„The Apprentice” se află în selecția oficială pentru Palm D’or, cel mai prestigios premiu acordat la Festivalul de Film de la Cannes 2024.

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: