VIDEO | Un robot va dirija primul lui concert, în beneficiul copiilor bolnavi

Un concert caritabil dirijat de un robot va avea loc joi, în premieră, la Cluj-Napoca.

Spectacolul, care îmbină trei tipuri de muzică, respectiv simfonică, tradițională și rock, este dedicat copiilor bolnavi de cancer ajutați de Asociația Little People.

Sub bagheta roboțelului, coordonat de un dirijor adevărat, vor concerta, printre alții, Ștefan Boldijar, Călin Goia și Flaviu Buzilă, soliștii trupelor Semnal M, Voltaj și Hara.

„La începutul proiectului o să fie chiar la intrare și o să salute oamenii. Răzvan Metea, dirijorul, se va ocupa de toată orchestra. Dirijorul robot, pentru că acum e la început și e copil în fază de învățare, rolul lui e inteligența artificială, machine learning. Pentru a învăța ceva ce nu a mai făcut nimeni niciodată are nevoie ca să vadă pe cineva, un specialist ce face, cum face, cum se exprimă în anumite situații și, mai ales, în partea artistică”, a declarat la EBS Radio Călin Baidoc, inventatorul aparatului.

Primul robotel dirijor din Romania

Publicată de EBS Radio pe Luni, 3 februarie 2020

Scopul evenimentului este de a reflecta situația copilului bolnav de cancer într-o notă optimistă.

„Va aduce în atenție situația copilului bolnav de cancer, dar într-un mod inedit, într-un mod în care putem să le arătăm că această boală nu este un sfârșit de drum și că oameni pasionați din foarte multe domenii ne pot ajută, într-o atmosferă de solidaritate. Asta contează, faptul că această sală de teatru va strânge alături oameni care-și doresc să sprijine copiii bolnavi”, a spus, la EBS Radio, Oana Rusu, de la Asociația Little People.

Evenimentul se va desfășura joi, de la ora 18.00, la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Spectatorii sunt încurajați ca la achiziționarea unui bilet cu prețul de 20 de lei, să doneze alți 100 de lei, care vor ajunge în contul asociației, pentru copii. Tichetele sunt disponibile online, pe site-ul iabilet.ro.

 

Ne poți asculta și aici: