1 Decembrie cu defilare militară, Inna, Cargo și spectacol de artificii

Clujul sărbătorește Ziua Națională a României cu evenimente în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu și Piața Unirii: defilare militară, regal folcloric, concerte, spectacol de artificii și drone, anunță reprezentanții primăriei.

Foto: Facebook Emil Boc

Manifestările de 1 Decembrie vor începe cu ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori la statuia lui Mihai Viteazul, de la ora 9:00. Evenimentele vor continua în Piața Avram Iancu unde, de la ora 10:30, va avea loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un spectacol de artificii de zi.

Piața Unirii va fi din nou epicentrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României. La ora 15:00 va începe un spectacol folcloric. Un moment așteptat în fiecare an este pornirea iluminatului festiv, care va avea loc la ora 19:00. Inna și Cargo vor concerta apoi pe scena din kilometrul 0 al orașului.

La ora 20:00, în Piața Avram Iancu, va avea loc un spectacol de artificii și drone.

1 Decembrie 2022 marchează împlinirea a 104 ani de la Unirea Transilvaniei cu România.

Programul complet:

Piața Mihai Viteazul
09:00 – ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori

Piața Avram Iancu
10:30 – ceremonie militară dedicată „Zilei Naționale a României”, defilare militară și artificii de zi
20:00 – spectacol de artificii și drone

Piața Unirii
15:00 – regal folcloric: Sava Negrean-Brudașcu, Aurel Tămaș, Dinu Iancu Sălăjanu, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Maria Lobonț, Mihaela Grindean, Mariana Sfechiș, Silviu Popa, Ansamblul folcloric Mărțișorul, Ansamblul folcloric Mugurelul
19:00 – aprinderea iluminatului festiv
19:05 – concert Inna
20:15 – concert Cargo

Ne poți asculta și aici: