A fost lansată licitația pentru amenajarea celui mai modern skatepark din România

Undă verde pentru extinderea skatepark-ului din Parcul Rozelor. Primăria clujeană a lansat licitația de proiectare și execuție a lucrărilor, a căror valoare depășește 2,6 milioane de lei.

În urma investițiilor, parcul va putea găzdui în viitor și competiții pentru skateri. Practic zona de skateboarding își va dubla suprafața, dar vor fi amenajate și spații verzi și reamenajate aleile din parc, astfel încât zona își va păstra specificul de agrement.

„Dorim să putem demara încă un obiectiv important din procesul de bugetare participativă. Cu siguranță va fi cea mai modernă suprafață de skatepark din România pentru că vom pune acolo instalații de ultimă generație. Aici ne referim la calitate, pentru că în skatepark, instalațiile specifice pentru acest tip de sport vor fi antivandalism și vor aduce o siguranță cât mai mare celor care practică acest tip de sport”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Extinderea skateparkului trebuie corelată cu celelalte investiții publice pregătite în zonă, de revitalizare a malurilor Someșului și mai ales de extindere a parcului spre Canalul Morii, consideră deputatul independent Adrian Dohotaru, care este activist de mediu.

„Este de înțeles că mulți clujeni își doresc extinderea skatepark-ului, vor fi mulți adolescenți bucuroși să aibă o zonă mai largă în care să se desfășoare, dar să ne gândim, în același timp, că se pierd niște spații importante folosite de clujeni. Noi am propus ca Parcul Rozelor să se extindă spre Canalul Morii și spre dâmb, să sperăm că aceste proiecte merg mână în mănă să nu fie proiecte separate din moment ce sunt în același spațiu”, a precizat Adrian Dohotaru.

Termenul de depunere a ofertelor pentru extinderea skateparkului „Rozelor” este 27 februarie.

Proiectarea se va realiza în trei luni, iar termenul de realizare efectivă a lucrărilor va fi de un an.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Facebook/Skatepark Rozelor

 

Ne poți asculta și aici: