AUDIO | Anca Gaidoș, despre rezultatele la Evaluarea Națională la Cluj: „Reflectă un județ care-și iubește copiii”

Anca Gaidoș, de la Fundația Noi Orizonturi, a vorbit la EBS Radio despre rezultatele foarte bune ale elevilor clujeni, dar și despre acei copii care „s-au pierdut pe drum”.

Anca Gaidoș, director operațional la Fundația Noi Orizonturi, o organizație care lucrează cu elevii și promovează educația experimentală a vorbit despre reușitele elevilor clujeni la Evaluarea Națională. Clujul, care a dat nu mai puțin de 66 de elevi cu media zece la acest examen este într-un clasament care nu poate decât să bucure pe toată lumea.

„Aveam nevoie de o veste așa de bună într-o perioadă în care am fost foarte temători legat de starea emoțională a copiilor, de felul în care vor putea să termine anul acesta…Rezultatele reflecă un județ care-și iubește copiii. Părinții clujeni, în general, sunt ambițioși, altfel nu am vedea atâtea vize de flotant în centrul orașului”, a spus Anca Gaidoș.

Totuși 40% dintre elevii clujeni nu au obținut media 5 la examen sau nici nu au mai ajuns să mai dea examenul, iar acesta este, de asemenea, un subiect important de discuție, spune Anca Gaidoș.

„Acești copii, și vorbim de zeci de mii, nu sunt pregătiți. Noi, ca sistem de învățământ, eșuăm în a ne pregăti copiii pentru o Românie educată, competitivă economic”, a mai spus Anca Gaidoș.

Mai multe despre examene, dar și despre starea învățământului din țara noastră aflați din interviul pe care Anca Gaidoș i l-a acordat lui Tiberiu Crișan.

 

Ne poți asculta și aici: