AUDIO | Masca a devenit obligatorie și afară, iar cei care nu o poartă vor fi amendați. Ce cred clujenii despre această măsură

Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie și în spațiile publice deschise din Cluj-Napoca, la fel ca și în restul localităților unde sunt peste 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Masca de protecție, purtată în așa fel încât să acopere și nasul și gura a devenit de astăzi obligatorie la Cluj-Napoca, inclusiv afară. Cei care nu o poartă vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Amenzile pot fi aplicate de polișiști, polițiștii locali și jandarmi.

Ovidiu Cornea a stat de vorbă cu câțiva clujeni, pe care i-a întrebat ce părere au despre această decizie. Ce au spus acești, puteți afla aici:

 

Toate deciziile luate de Comitetul Județean de Urgență, impuse în localitățile în care incidența cazurilor de Covid-19 a depășit 3 la mia de locuitori sunt valabile 2 săptămâni de când au intrat în vigoare, și vor fi modificate în funcție de situația epidemiologică.

Astăzi, incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 la nivelul județului, în ultimele 14 zile, a ajuns la 3,05.

 

Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca