AUDIO | S-a redeschis patinoarul din Grigorescu

Clujenii se pot bucura din nou de patinaj. Patinoarul de lângă hipermarketul din cartierul Grigorescu și-a reluat activitatea, cu respectarea mai multor norme sanitare și de distanțare fizică.

 

Astfel, începând de astăzi, accesul este limitat la 250 de persoane simultan, aproximativ jumătate din capacitatea obișnuită, în condițiile în care patinoarul are o suprafață de 1.800 de metri pătrați.

Redeschiderea patinoarului le-a adus bucurie în special copiilor, care s-au grăbit să urce pe patine, astfel că peste 20 de micuți patinatori erau deja pe gheață la ora 10.00 Ce au spus o parte din aceștia, puteți asculta mai jos:

 

La rândul lor, părinții pot să le ofere celor mici o activitate alternativă de petrecere a timpului liber, în această perioadă:

 

„Costurile sunt mari, dar am zis să avem continuitate!”

Redeschiderea patinoarului a fost făcută în urma insistențelor copiilor care practică sau sunt pasionați de acest sport, chiar dacă demersurile pentru obținerea aprobărilor au fost dificile, spune Gheorghe Pârv, administratorul patinoarului și profesor de patinaj viteză.

„Ne-a fost foarte greu, cu 2 luni și ceva înainte pregăteam patinoarul, toată munca aceasta a trebuit să o facem acum într-o săptămână. Costurile sunt foarte mari, în momentul în care trebuie să facem gheață pe o suprafață de 1.800 de metri pătrați sunt niște costuri imense pe care noi le recuperăm în următoarele luni. Acum 2 luni sunt o lună… nu știu cât din costul de pornire a gheții recuperăm. Dar am zis că e mai bine să avem o continuitate, chiar dacă o singură lună va funcționa. În lege sunt specificate, distanțarea socială, accesul însoțitorilor nu este permis, am făcut delimitări, inclusiv am cerut purtarea măștii, chiar dacă nu era specificat clar, dar pentru siguranță, lumea înțelege”, a spus pentru EBS Radio Gheorghe Pârv.

În zona patinoarului a fost amenajat un culoar unde oamenii pot aștepta la coadă, dacă este cazul, fiind trasate linii de demarcare pentru respectarea distanțării. De asemenea a fost delimitată și zona de așteptare a celor care se pregătesc să urce pe gheață, serviciul de garderobă fiind indisponibil. Serviciul de închirieri a patinelor a rămas disponibil, în continuare, la tariful de 15 lei:

 

Patinoarul din Grigorescu este deschis zilnic între orele 10.00 și 21.15, ultima intrare fiind permisă la ora 20.00. Spre deosebire de alți ani, există un tarif unic de acces de 20 de lei.

EBS Radio a adus în atenție doleanțele mai multor clujeni care au solicitat permisiunea redeschiderii patinoarului și la Cluj, în condițiile în care o parte din părinți se deplasau săptămânal la patinoarul Turda, iar patinoare din alte orașe din Transilvania își reluaseră, de asemenea, activitatea.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: