Interviurile EBS | Ciprian Deac: „Jucătorul român e foarte talentat, dar asta nu înseamnă nimic dacă nu muncești”

Ciprian Deac, veteranul din lotul echipei de fotbal CFR Cluj, a vorbit la EBS Radio despre secretele unui sportiv de performanță, dar și despre cum e să fii component al echipei naționale de fotbal.

Ciprian Deac, alături de Tudor Runcanu în studioul EBS Radio. Foto: Cristi Popescu

 

Ciprian Deac a jucat de-a lungul carierei la mai multe echipe importante, cea mai interesantă experiență fiind cea din 2010, când a fost jucatorul echipei germane Shalke 04. Are în palmares 21 de selecții la echipa națională, titlul de campion național, Cupa și Supercupa României.

Ciprian Deac, unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai Clujului, a vorbit la EBS Radio și despre aventura fotbalistică de la cluburile pe la care a trecut.

„Am învățat de la marii fotbaliști, am încercat tot timpul să iau lucrurile bune din perioada când am jucat în Germania. Acolo cred că m-am schimbat foarte mult…Am văzut cum se lucrează și ce înseamnă să muncești cu adevărat. Să vii cu o oră jumate înainte de antrenament și să pleci la o oră după ce s-a terminat antrenamentul. Să știți că fotbalul nu înseamnă doar cele 90 de minute pe care le vede lumea la televizor. Pentru acele 90 de minute este o muncă imensă în spate”, spune Ciprian Deac.

Mijlocașul a mărturisit că de când era copil a vrut să ajungă un fotbalist adevărat. A reușit acest lucru cu multă muncă, dar e mulțumit.

„Noi, sportivii, ducem o viață extraordinară. Cred că cea mai frumoasă meserie e cea de fotbalist. Ce poate fi mai frumos pe lumea asta decât să faci lucrul care-ți place cel mai mult și să câștigi și sume frumnoase de bani. Eu cred că asta e cea mai frumoasă meserie”, a spus Ciprian Deac.

Drumul spre performanță nu e ușor. Și nu însemană doar disciplină, a adăugat fotbalistul, ci și să poți să renunți la multe lucruri.

„Nu e ușor să faci foamea, nu e ușor să te abții de la foarte multe lucruri. Când eram mic îmi plăcea foarte mult să mănânc multe dulciuri, dar totul e o luptă cu tine însuți, o luptă psihică”, a spus mijlocașul echipei CFR care a dezvăluit și ce mănâncă pentru a se menține în formă.

Urmăriți interviul pe care Ciprian Deac i l-a acordat lui Tudor Runcanu la EBS Radio

 

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X