VIDEO | Sa facem sport acasă !

Izolarea și sportul sunt, la prima vedere, două chestiuni incompatibile. „Totuși, nu poți sta acasă fără să faci nimic!”, s-a gândit zilele trecute profesorul de sport Adrian Muntean.

Știind foarte bine că moralul și mai ales energia celor mici nu scade sub nicio formă în vremuri ca acestea, s-a gândit imediat la o serie de exerciții care să îi mențină preocupați pe copii, iar pe părinții să îi mai dezmorțească puțin chiar dacă stau în casă.

„Ideile vin și m-am gândit că e frumos, și ar fi frumos să îi ajutam pe copii și pe părinți cu jocuri, dar nu cu exerciții cu jaloane, cu tot felul de mingi, ci cu jocuri cu materiale ce le are toată lumea în casă, scaune, mese, perne, pungi de la cumpărături, am folosit și coada de la mătură”, a spus la EBS Radio Adrian Muntean.

El a inițiat în Cluj, acum aproape 10 ani, un program destinat mișcării copiilor după orele de școală, un program cu un mare inpact, intitulat „Minute de mișcare”.

De-a lungul timpului, prin acest program au trecut câteva mii de copii, de toate vârstele, de la cei mai mici de 2-3 ani, până la adolescenți. Minute de mișcare se numește și canalul de youtube unde sunt așteptați acum copiii și parinții să se inspire în a face sport acasă, în izolare.

Domnul profesor promite să țină legatura cu fiecare cursant și să încarce săptămânal jocuri și exerciții noi.

Profesorul Muntean este tatăl a trei copii alături de care exemplifică exercițiile pe youtube.

 

Tudor Runcanu

 

Ne poți asculta și aici: