Investiții în școlile de cartier din Cluj. Tarcea: „Se poate face performanță și la acestea, nu doar la cele din centru”

Una dintre cele mai aglomerate școli de cartier va avea o nouă clădire, cu săli de clasă și dotări moderne.

Este vorba de Școala gimnazială „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur, de unde 230 de elevi au fost mutați provizoriu într-o altă unitate de învățământ pentru că erau nevoiți să învețe în două schimburi.

Noua clădire, va avea patru niveluri și 15 săli de clasă, unde vor putea învăța peste 440 de elevi de gimnaziu, bibliotecă dotată cu sală de lectură, și spații sociale și sanitare.

Deși proiectul a fost votat încă de anul trecut în Consiliul Local, licitația a demarat abia acum.

„Este vorba de un proiect pe care am reușit să îl deblocăm după multă vreme, pentru că am avut probleme cu cadastrările. Este o școală performantă, cu rezultate extrem de bune. De asemenea, și la școala Octavian Goga facem investiții. Investim în școlile de cartier pentru că s-a văzut în ultimii ani că se poate face performanță și la acestea, nu doar la cele din zona centrală. Le-aș recomanda elevilor să meargă și la școlile de cartier pentru că se face școală bună și acolo, iar rezultatele din această perioadă ne demonstrează acest lucru”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Valoarea lucrărilor ajunge la peste 7,2 milioane de lei, fără TVA, iar durata de execuție este de 18 luni.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: