Românii vor să mănânce sănătos. Nutriționist: „Cel mai important este să alegem produse care sunt ingrediente”

Românii caută să mănânce din ce în ce mai sănătos. Motivele sunt un stil de viață mai sănătos sau dorina de a scăpa de kilogramele în plus.

Aproape două treimi dintre cei interesați de o alimentație sănătoasă și-au îmbunătățit regimul în ultimele șase luni, arată un studiu realizat de o platformă de cercetare de piață.

Cele mai frecvente măsuri sunt introducerea fructelor și legumelor proaspete în meniu, reducerea consumului de zahăr, dar și reducerea consumului de alimentele procesate.

De asemenea, mulți dintre consumatori preferă peștele în defavoarea altor tipuri de carne, iar unii au redus și consumul de carbohidrați sau de lactate. Importantă este, însă, alcătuirea unui meniu echilibrat, spun nutriționiștii.

„Produsele procesate care ar trebui evitate sunt cerealele – cele rafinate nu mai conțin o mare parte din înveliș, iar acolo erau fibrele, vitaminele și mineralele, îndulcitorii artificiali, carnea procesată, în special mezelurile, uleiurile, dar și toate alimentele care conțin potențiatori de gust sau conservanți artificiali”, a declarat nutriționistul Diana Porumb.

Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm cât mai multe produse proaspete și să fim extrem de atenți la etichetele produselor pe care le cumpărăm.

„Cel mai important este să alegem produse care sunt ingrediente, nu care conțin ingrediente. De exemplu fructe, legume sau alimente naturale a căror etichetă conține ingrediente pe care le cunoaștem”, a mai spus Diana Porumb.

Principalele motive pentru care românii vor să adopte un stil de viață sănătos sunt legate de prevenirea bolilor, de dorința de a avea mai multă energie sau de a slăbi, mai arată studiul citat.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: