Secția de ATI a Spitalului Clujana va prelua pacienți cu Covid-19, aflați în stare gravă, din acest weekend

Secția de terapie intensivă de la Spitalul Clujana devine funcțională de sâmbătă, în condițiile în care cele 35 de locuri din celelate unități sanitare în care sunt tratați pacienți aflați în stare gravă sunt ocupate în totalitate în prezent.

La Spitalul Municipal Clujana vor putea fi internați de mâine 17 pacienți cu forme grave de Covid, dar unitatea va asigura alte 80 de locuri și pentru ceilalți pacienți infectați.

„Noi ne pregătim pentru locuri la terapie intensivă, în rest, în ceea ce privește locurile pe secții în spital, situația este foarte relativă. Vor rămâne acasă asimptomaticii și formele ușoare, pentru forme grave găsim locuri în spital, însă în ritmul în care cresc cifrele vom ajunge la un moment dat să nu mai fie locuri, adică nu putem deschide toate spitale din Cluj să le facem Covid, pentru că mai sunt și alți pacienți, cu alte afecțiuni. De aceea este extrem de important să respectăm regulile și să conștientizăm că nu este de dorit să ajungem în spital”, a declarat, la EBS Radio, prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

267 de persoane din județul Cluj au fost confirmate cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr confirmat până acum în acest interval de timp. În acest moment, 431 de persoane sunt internate în cele trei spitale din Cluj-Napoca destinate pacienților cu Covid-19.

 

Ovidiu Cornea

 

Citește și:

Orice eveniment privat, în spații deschise sau închise, se anulează la Cluj. Prefectul îndeamnă clujenii la „lockdown personal”

 

Ne poți asculta și aici: