Mai multe capre negre au fost surprinse de aparatul de filmat în timp ce se hrăneau sau se odihneau pe stâncile din Munții Apuseni, o zonă specială care se întinde pe 76.000 de hectare.
Pădurile din Parcul Natural Apuseni oferă un habitat sănătos pentru numeroase specii, asigurând condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru fauna bogată din parc, spun specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor care au reușit să filmeze grațioasele animale.
Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor, dar și de ochii oamenilor.
Capre negre în Parcul Natural Apuseni din cadrul Romsilva
🆕 🎥 Alte imagini frumoase cu un grup de capre negre filmate în Parcul Natural Apuseni de colegul nostru Florin Coraș.🆗 💯 Pădurile din Parcul Natural Apuseni oferă un habitat sănătos pentru numeroase specii, asigurând condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru fauna bogată din parc.ℹ️ Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Ele trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.✅ Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni.ℹ️ Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj , #Bihor și #Alba, din acestea 50.793 fiind păduri 🌲🌳🌲.credit: Florin Coraș, Parcul Natural Apuseni*****ℹ️ 🇬🇧 Chamois in Apuseni Nature Park, in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #România #Apuseni
Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 17 august 2020
Ele trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.
Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni, arată specialiștii Romsilva.
Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.
Imaginile au fost filmate Florin Coraș, Parcul Natural Apuseni.