VIDEO | Până la capăt! Tibi Ușeriu a terminat cursa infernală Yukon Arctic Ultra după 170 de ore

Tibi Ușeriu a parcurs cei aproape 500 de kilometri din competiția Yukon Arctic Ultra de la Cercul Polar în 170 de ore. El a terminat cursa pe locul doi.

„Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum”, a scris ultramaratonistul bistrițean pe pagina lui Facebook.

Primul care a trecut linia de sosire a fost elvețianul Fabian Imfeld, despre care Tibi a spus simplu că „e bun”. De altfel, cei doi sunt singurii din cei 21 de concurenți care au reușit să parcurgă până la capăt întregul traseu de aproape 500 de kilometri, în condiții greu de imaginat, cu temperaturi extreme, care la un moment dar au coborât până aproape de -40 de grade Celsius.

„La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic așa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu”, a mai scris Tibi Ușeriu, care a vrut neapărat să termine această cursă, după ce anul trecut a fost scos de medici din competiție pentru că i-au degerat degetele de la picioare.

Înainte de a „se prăbuși” într-un somn binemeritat, ultramaratonistul în vârstă de 46 de ani a mai scris: „Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!”.

Scopul lui Tibi Ușeriu a fost să termine această cursă și a reușit. El a alergat la Cercul Polar pentru a populariza proiectul Via Transilvanica al asociației Tășuleasa Social. Prin efortul său au fost mobilizați 160 de donatori, care au direcționat până acum peste 10.000 de lei pentru acest proiect.

Urmăriți aici conversația dintre Tibi și fratele său, Alin, după finalul cursei

Bravo Tibi!

Telefonul de la capătul drumului! Ne bucurăm că ai ajuns teafăr la capăt! Vă mulțumim, tuturor pentru toată susținerea! Este cel mai bun moment să le mulțumim și celor care au făcut posibil ca informația să ajungă la Dumneavoastră așa cum v-am prezentat-o: Adrian Toma – reporter de „front”, Kitty Bojan – transcriere, Andrei Dascalescu și Carmen Tofeni– montaj. Mulțumim și cale bună tuturor!

Publicată de Tasuleasa Social pe Joi, 6 februarie 2020

 

Sursa foto: Facebook/Tășuleasa Social