AUDIO | Marinela Marc, șefa IȘJ Cluj: „Va fi un an școlar altfel. Fără careuri, fără îmbrățișări între colegi”

Șefa Inspectoratului Școlar Cluj, Marinela Marc, a vorbit la EBS Radio despre provocările pe care le vor avea elevii, dar și cadrele didactice și părinții la începului acestui an.

Luni începe școala. Cu emoții, ca în fiecare an, însă dublate acum de multe incertitudini, spaime și probleme. După aproape o jumătate de an, o parte dintre elevi se reîntorc în bănci, dar alții vor trebui să urmeze cursurile online.

Prioritatea în acest an școlar trebuie să fie respectarea măsurilor de siguranță, spune Marinela Marc, șefa IȘJ Cluj. De aceea, prima întâlnire cu învățătorii sau reîntânire cu colegii și profesorii va arăta altfel în anul 2020.

„Profesorilor li s-a recomandat moderație. Cu siguranță vor fi niște întâlniri pentru clasele de început de ciclu, cu distanțare, în curtea școlii, pentru ca acești copii să-și cunoască cadrele didactice, dar nu acele careuri festive din alți ani cu toți elevii școlii, cu toți profesorii, părinți și reprezentanți ai unor instituții”, a spus la EBS Radio Marinela Marc.

Va fi ciudat și greu, dar elevilor li se recomandă să nu-și îmbrățișeze colegii.

„Va fi greu să reprimăm comportamentele elevilor, mai ales că nu s-au văzut de atâtea luni, dar e important să le transmitem acest mesaj”, a spus Marinela Marc.

Astfel, părinții și angajații școlilor au un rol important la acest început de an școlar. Fiecare cadru didactic a primit recomandarea ca la începutul orei să reamintească elevilor măsurile de igienă.

Anul scolar care stă să înceapă vine cu mari provocări și pentru dascăli.

„Cei mai mulți vor lucra față în față cu elevii, dar în același timp vor fi conectați și la platformele de învățare, pentru că sunt multe școli cu efective mari de elevi și aceștia vor învăța în sistem hibrid. Foarte mulți dintre ei vor trebui să se asigure că se vede și se aude ce se întâmplă în clasă și pentru copiii de acasă”, a mai spus șefa IȘJ Cluj.

Aflați mai multe din intervul pe care Marinela Marc i l-a acordat lui Tiberiu Crișan în emisiunea WakeUp Cluj.

 

Sursa foto: Facebook/Marinela Marc

 

Citește și:

Cum începe școala la Cluj? Elevii vor învăța în clase, în funcție de situația epidemiologică și de spații

 

Ne poți asculta și aici: