„Un dublu latte pentru Iuda!”

Șapte cântece inspirate, într-un fel sau altul, de Biblie – trupe și artiști cunoscuți, fără afinități religioase care să le fi influențat arta. Sunt artiști care au considerat că poveștile biblice merită spuse, respuse și reinterpretate.

Robbie Williams s-a întors în viitor

La Cluj a venit probabil unul dintre cei mai buni oameni de spectacol ai generației sale. Un om care spune despre sine că e un introvert, că îi place să stea izolat, departe de oameni, că e sociopat și agorafob.

„Politicienii pot. Artiștii nu.”

Un artist hip-hop din Londra a avut o idee ingenioasă. A făcut un cântec despre Brexit în care folosește versuri care sunt de fapt declarații ale politicienilor. Drillminister vrea să arate că există o ipocrizie publică în ceea ce privește limbajul agresiv. Artistul, spune că în cazul în care un politician face declarații agresive e […]

Un cântec optimist inspirat de depresie

Solista britanică Billie Marten a fost diagnosticată cu tulburare afectivă sezonieră (Seasonal Affective Disorder, S.A.D.). Totuși ea spune că această întâmplare a făcut-o să compună cel mai vesel cântec al său de până acum. Blue Sea, Red Sea este și unul dintre cele mai noi hituri în topurile britanice. Billie a povestit presei cum a […]

Prea multe cafele cresc secreția hormonului de stres

Dimineața, clujenii beau cafea. Ziua, clujenii beau cafea. Clujul a apărut deja în presa internațională ca un oraș cu un numar impresionant de restaurante, baruri, bistrouri și localuri unde se bea multă cafea. Atenție, însă, la excese! Nu fac bine. Prea multă de cofeină secreția hormonului de stres.   Administrația pentru alimentație și medicamente din […]

Lucruri necunoscute despre piese cunoscute din anii ’90

Adolescenții anilor ’90 se hrăneau cu MTV-ul ăla adevărat, britanic. Zi și noapte ne uitam la videoclipuri iar a doua zi, la școală, povesteam ce se întâmplă în videoclipuri. Dacă nu ai fost adolescent în acei ani de legendă, asta este, nu e grav. Înseamnă că ești foarte tânăr și ești deschis la istorie. Dacă ai fost adolescent atunci, asta e, nu e grav, nu ești chiar așa în etate chiar dacă deja ai momente de sfâșietoare nostalgie.

Ai dreptate. Muzica de la radio sună la fel. Află și de ce

Studiile spun că asta vrea creierul nostru ca să se simtă bine: mereu același lucru, familiar. Asta convine de minune „industriei muzicale”. Noi, ascultătorii, spunem că ne enervează repetiția. Suntem sinceri?

Poliția locală vrea să dea amenzi

Noi, vecinii din bloc cu mașini și locuri închiriate, am avut o inițiativă. Am lipit câte o plăcuță pe bordură, cu numărul mașinii.