6 milioane de lei pentru reaparații și modernizări în locurile de joacă pentru copii

Aparatele de joacă și agrement din parcurile clujene vor fi reparate sau înlocuite.

Aproximativ 300 de spații pentru copii sunt amenajate în oraș, iar Primăria a lansat recent o licitație pentru realizarea lucrărilor. Vor fi înlocuite atât elementele uzate ale echipamentelor de joacă, precum tobogane sau porți de fotbal sau componentele degradate ale aparatelor de fitness.

Pe lângă reparațiile în spațiile de joacă deja existente, municipalitatea va extinde investițiile și la parcurile pentru copii aflate în curs de amenajare.

„Avem în monitorizare toate cele 300 de parcuri, pentru că nu putem să riscăm să se întâmple vreun accident în aceste zone și de aceea sunt în monitorizare. Pe măsură ce apar elemente care trebuie să fie schimbate, se comandă și se schimbă. Sunt probleme de la faptul că se rup băncile, sau se deteriorează scările de urcare pe aparatele de joacă, sau pur și simplu cedează plasticurile din care sunt făcute aceste aparate de joacă, pentru că totuși au o vechime destul de mare în anumite zone și sunt intens folosite”, a declarat la EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Valoarea totală a acordului-cadru pentru repararea și întreținerea spațiilor de joacă și a dotărilor urbane este de peste 6 milioane de lei.

Acesta se va întinde pe o perioadă de doi ani și poate fi împărțit în mai multe contracte subsecvente. Ofertele se pot depune până în 9 martie.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: