65% dintre clujeni și-au plătit impozitul pe acest an. Luni este ultima zi în care se aplică reducerea de 10%

Luni, 1 aprilie 2019, este ultima zi în care clujenii își mai pot plăti impozitele locale pentru anul în curs cu reducere și fără penalizări.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj, după această dată se calculează majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună sau fracțiune de lună.

Până în prezent și-au achitat impozitele 65% dintre persoanele fizice și 38% dintre cele juridice, iar suma încasată este de aproximativ 70 de milioane de lei.

Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziție și modalități facile de achitare online a impozitului.

Astfel, impozitul se poate achita online pe site-ul Primăriei, pe ghiseul.ro , cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor sau prin virament bancar, în conturile instituției deschise la Trezorerie, respectiv direct, prin numerar sau card bancar, la ghișeele primăriilor de cartier, la primăria din Piata Unirii nr. 1, precum și la Centrul de Informare pentru Cetățeni de pe Calea Moților nr. 7.

Programul de lucru cu publicul la ghișeele Primăriei este următorul:

Centrul de Informare pentru Cetățeni și ghișeele Direcției Taxe și Impozite: între orele 8.30-16.30
Primăriile de cartier: între orele 8.00-15.30

Cetățenii au obligaţia, în conformitate cu Legea Codului Fiscal, ca până în 1 aprilie 2019, să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie.

Cei care achită integral impozitul pe anul în curs beneficiază de bonificația de 10% din valoarea acestuia.

X
X
X