88 de proiecte au fost depuse în cadrul proiectului de bugetare participativă Turda decide

88 de proiecte au fost depuse în cadrul proiectului de bugetare participativă Turda decide. De astăzi, proiectele depuse de cetățeni sunt evaluate de reprezentanții autorităților locale, iar din 8 aprilie vor fi putea fi votate de turdeni.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor a expirat în 15 martie, iar de astăzi până în 5 aprilie proiectele depuse vor fi evaluate în teren. Etapa de vot se va desfășura între 8 și 29 aprilie, iar în 6 mai vor fi anunțate cele câștigătoare.

Cele mai multe proiecte depuse vizează amenajarea și reabilitarea de spații verzi și locuri de joacă, urmate de cele care presupun construcția sau modernizarea de alei, trotuare sau zone pietonale.

,,Fiecare proiect depus este foarte important pentru noi, tocmai de aceea, comisia de evaluare va fi prezentă în teren pentru a analiza în detaliu toate aspectele acestora și a face ajustările corespunzătoare. În acest mod, cetățenii vor fi asigurați că dispun de cele mai bune condiții de desfășurare a proiectelor depuse, eliminându-se din discuție erori de proiectare, bugetare sau de implementare. Am convingerea că proiectul Turda Decide va contribui la revigorarea și îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru. De asemenea, sper ca acesta să fie perceput ca un exemplu civic de implicare activă a noastră, a tuturor, pentru că Turda este orașul nostru, al tuturor!”, a declarat Cristian Matei, primarul municipiului Turda.

Sursa foto: Facebook/Primăria Turda

Ne poți asculta și aici: