A început o nouă etapă de înscriere în clasa pregătitoare. IȘJ Cluj estimează că până în toamnă vor mai fi înmatriculați 200 de elevi

Marți, 2 aprilie, a început o nouă etapă de înscriere a elevilor în clasa zero.

La nivelului județului Cluj au fost depuse până acum peste 5.400 de dosare, dar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean estimează că alți aproximativ 200 de copii vor fi înscriși până la începerea anului școlar următor.

ISJ Cluj a desființat 17 clase prevăzute inițial în planul de învățământ de la unele unități de învățămât din Cluj-Napoca și a suplimentat, cu 19, numărul de clase la alte școli, preferate de părinți. Acestea sunt școli de cartier, situate cât mai aproape de domiciliul elevilor.

„Au fost 5.423 de elevi, din care 5.414 au fost înscriși. Deci sunt nouă elevi în etapa a doua, iar aceștia urmează să fie înscriși pe locurile libere. Dar, înscrierile continuă, practic, până în toamnă. Din experiența anilor trecuți, vor mai fi aproximativ 200 de elevi care vin din străinătate, pe care părinții sau bunicii au uitat să îi înscrie la școală. În cazul lor nu mai există avantajele de acum. Ei vor merge doar pe locurile rămase libere”, a declarat Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Cluj.

Etapa a doua a înscrierilor în clasa pregătitoare se desfășoară până în 8 aprilie.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: