A început TIFF.18. Festivalul a fost deschis cu filmul Parking, în regia lui Tudor Giurgiu

Festivalul Internațional de Film Transilvaia a început. Mulți iubitori de film și prieteni ai festivalului au venit în Piața Unirii, unde trebuia să aibă loc ceremonia de deschidere, bine îmbrăcați, cu umbrele și pelerine de ploaie. Ceremonia a fost mutată, totuși, la cinema Florin Piersic.

Cea de a 18-a ediție a TIFF a fost deschisă de filmul Parking, regizat de Tudor Giurgiu, președintele TIFF. Filmul a avut premiera mondială la Cluj. Chiar dacă zeci de cinefili au venit pregătiți să înfrunte ploaia, în Piața Unirii, proiecția filmului a avut loc la cinematograful Florin Piersic.

Peste 220 de proiecții, dintre care 180 sunt lung-metraje îi așteaptă pe cinefili pe perioada festivalului. Sâmbătă, iubitorii de film au parte de o zi specială la Castelul Bánffy din Bonțida unde a fost pregătit un paradis al copiilor pe timp de zi, o proiecție-rmaraton CoinCoin & The Extra-Humans, de la ora 21.30, și un ring de dans pentru evenimentul Full Moon Party.

Tot astăzi este așteptat la Cluj invitatul special al festivalului, actorul american Nicolas Cage, care va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale. Evenimentul este programat pentru ora 21.00, în Piața Unirii Open Air. Totuși, din cauza vremii, organizatorii au recomnadat cinefililor să urmărească orice schimbare în program, în special în ceea ce privește evenimentele în aer liber.

Super starul american Nicolas Cage va susține duminică, de la ora 12.00, un masterclass. Iubitorii de film îl pot întâlni pe actorul premiat cu Oscar la Hotel Platinia. Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile. Tot duminică, fanii actorului îl vor putea vedea în horror-ul Mandy, proiectat de la ora 21.30, la Castelul Banffy din Bonțida.

Sursa foto: tiff.ro

Ne poți asculta și aici: